Zero Carb Szószok

Zero Carb szószok hihetetlenül alacsony kalóriatartalommal!

Diéta időszakában vagy bármikor mikor jól esik. A több ízben is kapható szószok főbb jellemzői, hogy cukor-, zsír-, glutén és szójamentesek. Praktikus csomagolás, csepegésmentes adagolás.

Tényleg léteznek diétás szószok, vagy ez valami átverés?

 

Szószok nélkül lehet élni, de nem érdemes. Képzeld csak el a cézár salátát öntet nélkül, vagy a bolognai spagettit szósz nélkül - épp a lényegüket vesztik el. A diétázókat azonban jogosan óva intik a szószoktól, hiszen ezek rengeteg plusz kalóriát tartalmaznak. 

 

De nem mindegyik.

 

Léteznek ugyanis olyan kalória-, zsír-, szénhidrát- és cukormentes termékek, amik ugyanazt az ízt hozzák, mint a bolti polcokon kapható, kalória-halmozó társaik. Ezek az úgynevezett Zero Carb szószok, amik szinte nulla kalória tartalommal rendelkeznek.

 

Ennek köszönhetően pedig cukorbetegek is fogyaszthatják, hiszen nem tartalmaznak cukrot. 

(Azonban azt ajánljuk, hogy minden esetben olvasd el a leírást, mielőtt megvásárolnád a terméket.)

 

Zero Carb szószok édes és sós ételekhez

 

Ezeket a Zero Carb szószokat szerencsére különféle receptekhez használhatod fel. A teljesség igénye nélkül ugyanis található öntet húsokhoz, spagetti tésztához, salátához, valamint palacsintákhoz is.

Egy gyorsan elkészíthető, diétás recept

 

Diétás amerikai palacsinta

 

Hozzávalók: 

 

  • 4 evőkanál Zero Carb kanadai juharszirup
  • 15 dkg darált zabpehely, vagy zabpehelyliszt
  • 2 tojás
  • 2 deciliter tej
  • 0,5 deciliter szóda
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 csipet só
  • Ízlés szerint eritrit, méz vagy stevia

 

Egy nagy tálba mérd ki a zablisztet vagy a darált zabpelyhet. Üsd bele a tojásokat, majd rakd bele a sót, a sütőport és az édesítőt. Kicsit dolgozd össze, majd a száraz masszát öntsd fel szobahőmérsékletű tejjel. Ezután spriccelj bele egy kevés szódavizet, de ügyelj rá, hogy a hagyományos palacsintánál masszívabb, sűrűbb maradjon az állaga. 

 

Ezután tegyél egy kevés kókuszzsírt a serpenyőre, majd egy pici tésztát rakj bele. Amikor sercegni kezd, merőkanállal merj palacsintát a serpenyőbe, és várj, amíg meg nem szilárdul. 

 

A legjobb, ha a levegőbe dobva tudod megfordítani, ekkor ugyanis már elég szilárd. 

 

Amikor mindkét oldala kellően megsült, rakd tányérra és locsold meg Zero Carb juharsziruppal, valamint ízlés szerint gyümölcsöt (például áfonyát) fogyassz mellé.