Lenmagolaj (hidegen sajtolt) 500ml

Lenmagolaj (hidegen sajtolt) 500ml
Lenmagolaj (hidegen sajtolt) 500ml

Lenmagolaj értékes tápanyagaival, az egészségre gyakorolt kedvező hatásával és utánozhatatlan ízével érdemli ki a kiemelkedő helyett az olajok toplistáján. Folyékony aranyként is nevezik.

Bővebben
Részletek

A lenmagot találóan nevezik a magok királynőjének. A lenmag tartalmazza a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat. A jó minőségű lenmagolajat hidegen sajtolják, fénymentes és oxigénmentes körülmények között.
A lenmagolaj béta-karotinban, E-vitaminban nagyon gazdag. Gátolja a káros zsírok lerakódását az erek falán, védi a kapillárisokat, az agyban és a vesében futó ereket. Javítja az artériás keringést. A lenmagolaj fogyasztása a légutak gyulladásos megbetegedései esetén jelenthet segítséget. Bőrnyugtató, sebgyógyító és köhögéscsillapító. Mivel beolajozza a porcokat, enyhíti az ízületi megbetegedéseket is.
A lenmag olajtartalmának a fele az omega-3 zsírsav. Mivel ezt az esszenciális zsírsavat a szervezet önmaga nem állítja elő, mindenképpen a táplálék útján kell hozzájutnia. Emiatt a lenmag olaj elsődleges és nélkülözhetetlen omega-3 forrás.
A lenmag a legősibb kultúrnövények közé tartozik. Argentína, Marokkó, India, Belgium és Magyarország a legismertebb lentermesztő országok. A len szavunk szláv eredetű, ami arra utal, hogy a honfoglaló magyarság körében a len és annak feldolgozása a kárpát-medencei népektől terjedt el. 

Felbontás után napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható.
Száraz, hűvös helyen tartandó.
Nyomokban mandulát, szezámmagot, diót tartalmazhat!

Átlagos tápérték 100g
Energia 3570 KJ/ 850 Kcal
Zsír 95 g
Ebből telített zsír 8 g
Szénhidrát 0 g
ebből cukor 0 g
Fehérje 0 g
0 g

 


A Fittprotein® webáruház az elmúlt 90 napban beérkezett valós vélemények alapján elnyerte a Megbízható Bolt minősítést.

Árukereső.hu


A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani. Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! A termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére. 
A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!

Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Fontos, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Aktuális Akciók  Csomagban olcsóbb

 

Adatok
Cikkszám
BS-20226
Hasonló termékek