NATUR TANYA® FERMENTÁLT PAPAYA KONCENTRÁTUM
Saccharomyces boulardii élesztőgomba fermentációval készült folyékony papaya koncentrátum. Speciálisan kifejlesztett formula, amely egyesíti a tradicionálisan már régóta használt papaya és a noni gyümölcs természetes forrásból származó előnyeit, tulajdonságait, mindezt kiváló ízvilággal likvid formában biztosítva.
- TERMÉSZETES TÓRÓPUSI GYÜMÖLCSÖK EREJÉVEL
- FERMENTÁLT PAPAYA GYÜMÖLCSLÉ ÉS PAPAYA PÉP
- NONIVAL DÚSÍTVA, AMI TÁMOGATJA AZ IMMUNITÁST
- GLUTÉNMENTES ÉS VEGÁN ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
- NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TELÍTETT ZSÍRTÓL MENTES
- 16 ADAG
MI AZ A FERMENTÁLÁS?
A fermentálás az, amikor az élelmiszer barátságos, élő mikroorganizmusok tevékenységének hatására valódi szuperélelmiszerré (SUPERFOOD) változik.
A fermentáció oxigén hiányában (anaerob körülmények között) és olyan jótékony mikroorganizmusok enzimjeinek (élesztőgombák, penészgombák és baktériumok) jelenlétében zajlik le, melyek energiájukat erjesztés/fermentáció útján nyerik.
A fermentált papaya előnyei: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8870802/
MIÉRT JÓ A FERMENTÁLÁS?
A fermentációnak számos funkciója van, pl. új ízeket és textúrákat kölcsönöz az ételnek, meghosszabbítja eltarthatóságukat, megemeli bizonyos tápanyagok mennyiségét vagy épp újakat hoz létre (egyedi bioaktív fitokemikáliákat, antioxidánsokat és gyulladáscsökkentő vegyületeket), illetve megnöveli a vitaminok és ásványi anyagok biohasznosulását, semlegesíti a tápanyagok felszívódását nehezítő, ártalmas és allergén antitápanyagokat.
A FERMENTÁCIÓ A JÓTÉKONY BAKTÉRIUMOK NÖVEKEDÉSÉHEZ ÉS SZÍNESÍTÉSÉHEZ MEGFELELŐ KÖRNYEZETET BIZTOSÍT A BÉLMIKROBIOMBAN, AMI TÁMOGATJA AZ EMÉSZTÉS, AZ IMMUNRENDSZER ÉS A SEJTEK EGÉSZSÉGÉT.
A fermentált élelmiszerek egészségügyi előnyei: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28945458/
A FERMENTÁLT PAPAYA VÉGTERMÉK KELETKEZÉSÉNEK A LÉPÉSEI:
- a fermentált papaya Dél-Amerika ültetvényeiben gyűjtött gyümölcsökből származik
- a magas minőségű kritériumoknak megfelelve a gyárakban, a papayából gyümölcslét állítanak elő, itt a termék kémiai-fizikai, organoleptikus (érzékszervi) tulajdonságai kerülnek többek között ellenőrzésre, standardizálásra
- A nyersanyagot biofermentációs folyamatnak vetik alá, mely során Saccharomyces Boulardii élőflórát adnak hozzá. A fermentáció addig tart, amíg a cukor és az összes fermentálható anyag teljesen metabolizálódik, ezáltal minőségi terméket létrehozva
- A tiszta erjesztett papaya különleges, FBD (fluid bed drying) eljárás során jön létre, mely során a fermentált gyümölcslét legfeljebb 40 °C fokon fluidizált ágyon szárítják, csökkentve a hőhatást és ezzel megőrizve a termék funkcionális tulajdonságait.
KIKNEK AJÁNLJUK A FERMENTÁLT PAPAYA KONCENTRÁTUMOT?
- az emésztés támogatásához
- fogyókúrázóknak, csökkentett energia-bevitel mellett
- magas fehérjetartalmú étrendet követőknek
- kiegyensúlyozott, változatos étrendet követőknek
- az immunrendszer támogatására (nonival dúsítva)
TUDTAD, HOGY:
- a papaya gyümölcséből fehérjebontó (proteolitikus), aminosav felszabadító enzimet tudnak előállítani, amit papainnak neveznek
- a noni és a papaya gyümölcs gazdag olyan biológiailag aktív hatóanyagokban, mint például a vitaminok és az ásványi anyagok
Napi adag: 30 ml Adagok száma a termékben: 16
Átlagos tápérték
|
30 ml-ben (3 evőkanálban)
|
100 ml-ben
|
Energia
|
51 kJ/12 kcal
|
170 kJ/40 kcal (RI%*:2%)
|
Zsír
amelyből telített zsírsavak
|
0 g
0 g
|
0 g (RI%*:0%)
0 g (RI%*:0%)
|
Szénhidrát
amelyből cukrok
|
3 g
2,6 g
|
10 g (RI%*:3,84%)
8,7 g (RI%*:9,67%)
|
Fehérje
|
< 0,5 g
|
< 0,5 g (RI%*:0,2%)
|
Só
|
0,02 g
|
0,06 g (RI%*:1%)
|
Hatóanyagok a napi adagban
|
30 ml-ben (3 evőkanálban)
|
Fermentált papaya gyümölcslé
|
25,5 ml
|
Papaya gyümölcspép
|
2,4 ml
|
Noni gyümölcslé
|
0,3 ml
|
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal).
Adagolási javaslat: Napi 30 ml (3 evőkanálnak megfelelő mennyiség), két részletben, lehetőleg étkezések előtt, önmagában vagy kb. 2 dl vízzel elfogyasztva. Használat előtt felrázandó.
Adagolási időtartam: Minimum 50 nap (3 palack), maximum 160 nap (10 palack).
Összetevők: fermentált papaya (Carica papaya L.) gyümölcslé, papaya (Carica papaya L.) gyümölcspép, gyümölcscukor, noni (Morinda citrifolia L.) gyümölcslé, tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), aroma.
Figyelmeztetés: Kisgyermekek elől elzárva tartandó. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet. Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott.
A termék gyártója a termékbiztonság és az egyenletes termékminőség érdekében a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.
A KÉSZÍTMÉNY TERMÉSZETES VOLTÁBÓL EREDŐEN ÜLEDÉKKÉPZŐDÉS ELŐFORDULHAT, EZ AZONBAN NEM BEFOLYÁSOLJA A TERMÉK MINŐSÉGÉT ÉS HATÉKONYSÁGÁT. A KÉSZÍTMÉNY SZÍNE, ÍZE, ÁLLAGA TERMÉKENKÉNT VÁLTOZHAT. A TERMÉK TULAJDONSÁGAINAK JOBB MEGŐRZÉSE ÉRDEKÉBEN A OPÁLOS PET PALACKOT HASZNÁLUNK.
- 3 éves kortól napi fél adag ajánlott
- A termék alkalmazható vérhígító mellett
- A termék alkalmazható cukorbetegség esetén, ha a napi adag (30 ml) szénhidráttartalma beépítésre kerül a diétába, ez 3 grammot jelent
- A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó.
OGYÉI ny.sz: 29634/2022
FERZYM® AMPULLA
Nemzetközi törzsgyűjteményben letétbe helyezett élőflórát, fruktooligoszacharidot, méhpempőt és fekete bodza gyümölcsport tartalmazó karamell ízű étrend-kiegészítő ampulla.
- INNOVATÍV GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA
- NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBEN LETÉTBE HELYEZETT MIKROORGANIZMUSOKKAL
- STABIL BÉLBAKTÉRIUM KÉSZÍTMÉNY
- AZ EGÉSZSÉGES EMBERI BÉLFLÓRÁBAN IS MEGTALÁLHATÓ JÓTÉKONY BAKTÉRIUMTÖRZSEKKEL
- HATÓANYAGOK A FLAKONBAN ÉS A MÉRŐKUPAKBAN IS
- 7 MILLIÁRD LIOFILIZÁLT ÉLŐFLÓRA 1 AMPULLÁBAN
- ROSTOKKAL
- FEKETE BODZA ÉS MÉHPEMPŐ KIVONATOKKAL
- SZTÉVIÁBÓL SZÁRMAZÓ SZTEVIOL-GLIKOZIDOKKAL
- GLUTÉN- ÉS SZÍNEZÉK NÉLKÜL
- MÁR 2 ÉVES KORTÓL
INNOVATÍV GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA
Az innovatív gyártástechnológia garantálja a jótékony baktériumok biztonságos eljutását a vastagbélig, és biztosítja, hogy ott képesek legyenek tovább kolonizálódni/szaporodni.
Az élőflórákat speciális páratartalom és hőmérséklet mellett gyártják, egyedi keverőgépet használva, így a lehető legkisebb mechanikai stressz éri az élő baktériumokat és biztosított az élőflórák túlélőképessége. A gyártás során a rostokat és liofilizált élőflórákat algából kivont nátrium-algináttal dúsítják, ami gyomorsavval érintkezve gélt képez a mikroorganizmusok köré segítve a biztonságos eljutást - eltérő pH-értékek mellett -, egészen a vastagbél flóráig.
Gyermekeknek is kifejezetten alkalmas bélflóra támogató készítmény, hiszen bifidobaktérium törzset is tartamaz, amely tudományosan bizonyítottan először kezdi kolonizálni a gyomor-bélrendszert.
NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNY
A felhasznált élőflóra törzsek nemzetközi kultúragyűjteményben vannak elhelyezve, elismert tudományos módszerekkel azonosíthatók és visszakereshető törzsmegjelöléssel vannak ellátva. Bizonyítható élettani hatásuk és biztonságos felhasználhatóságuk.
CFU-SZÁMLÁLÁS
Az élőflórák életképességének mennyiségi meghatározásának szabványos számlálási módszere a CFU-számlálás szelektív táptalajokon. Az élőflórák életképességét a napi adagban a klinikai vizsgálatok során teszttermékekben dokumentálják, a kereskedelmi forgalomba kerülő termékekben pedig az eltarthatóság végéig garantálják.
EGYEDI BÉLFLÓRA UJJLENYOMAT
A különböző baktériumfajok számát körülbelül 1,000-re becsülik, habár bármely adott személy belében 150-170 faj van túlsúlyban. Ezek körülbelül egyharmada gyakorlatilag mindenkiben megtalálható, míg kétharmaduk egyedi az adott személyre nézve, így nyújtva mindegyikünknek a saját konkrét bélflóra (mikrobióta) ujjlenyomatunkat.
MI AZ A FEKETE BODZA?
Természetes fekete bodza (Sambucus nigra L.) gyümölcslét tartalmaz szárított formában, ami gazdag népi hagyománnyal rendelkezik (alkalmazása sokoldalú) Európában,támogatja a szervezet védekezőképességét és az immunrendszer működését és amely kiváló kiegészítője a bélflórában is megtalálható jótékony baktériumoknak.A Ferzym ampulla már 2 éves kortól fogyasztható, a fekete bodzával pedig a gyermekek számára is ideális választás, például betegség utáni lábadozást követően, a Natur Tanya® Junior Multivitamin készítményünk is a koncentrált kivonatával került formulásra.
Nettó térfogat: 80 ml (10 db ampulla)
HATÓANYAGOK A FLAKONBAN ÉS A MÉRŐKUPAKBAN IS!
- Összetevők (mérőkupakban): maltodextrin, élőflóra keverék [(Bacillus coagulans BC513 LMG S-24828 (maltodextrin), Lactobacillus acidophillus LA3 DSM 17742 (maltodextrin, kukoricakeményítő); Bifidobacterium animalis subsp. lactis BLC1 LMG23512 DSMZ DSM17741 (maltodextrin, kukoricakeményítő)], csomósodást gátló anyagok (talkum, szilícium-dioxid), stabilizátor (nátrium-alginát).
- Összetevők (flakonban): tisztított víz, nádcukor, rövid láncú fruktooligoszacharidok (FOS; élelmi rost), fekete bodza (Sambucus nigra L.) gyümölcs por, friss méhpempő, aroma (karamell), tartósítószerek (kálium-szorbát, nátrium-benzoát), savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), édesítőszer (sztéviából származó szteviol-glikozidok).
Adagolási javaslat: Napi 1- 2 ampulla, lehetőleg reggel étkezés előtt éhgyomorra. Fogyasztás előtt a kupakot tekerje el ütközésig, a flakonba hulló port rázza össze a folyadékkal és utána fogyassza el. A készítmény természetes voltából eredően, előfordulhat üledékképződés, ez azonban nem befolyásolja a termék minőségét. Használat előtt felrázandó.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Hatóanyagok a napi adagban:
|
CFU*/1 ampullában
|
CFU*/2 ampullában
|
Fruktooligoszacharid (élelmi rost)
|
500 mg
|
1000 mg
|
Friss méhpempő
|
100 mg
|
200 mg
|
Fekete bodza gyümölcspor
|
100 mg
|
200 mg
|
Élőflóra mennyisége
|
7x109**
|
1,4x1010**
|
Lactobacillus acidophillus LA3 DSM 17742
|
1x109** CFU*
|
2x109** CFU*
|
Bifidobacterium animalis subsp. lactis BLC1
LMG23512 DSMZ DSM17741
|
1x109** CFU*
|
2x109** CFU*
|
Bacillus coagulans BC513
LMG S-24828
|
5x109** CFU*
|
1x1010** CFU*
|
*CFU: telepképző egység
**Garantált hatóanyagmennyiség a minőségmegőrzési idő végéig (hűtés nélkül)
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend- kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Méhészeti termékekre allergiás személyek, valamint vesebetegek számára a termék alkalmazása nem javasolt. Antibiotikus kezelés alatt és után is egyaránt alkalmazható, de érdemes az antiobiotikum bevétele után 2 órával alkalmazni.
- A termék 2 éves kortól alkalmazható
- A termék alkalmazható vérhígító mellett
- A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
- A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában
Tárolás: Száraz helyen, gyermekek elől elzárva, legfeljebb 25°C-on, 70%-os relatív páratartalom alatt, sugárzó hőtől és fénytől elzárva tárolandó.
OGYÉI ny.sz: 33001/2023
A Fittprotein® webáruház az elmúlt 90 napban beérkezett valós vélemények alapján elnyerte a Megbízható Bolt minősítést.
A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani. Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! A termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére. A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!
Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Fontos, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
