Fittprotein blog

Hogyan működik a Reg-Enor diéta?

Tomi
Tomi
2020.04.02 11:08
Hogyan működik a Reg-Enor diéta?

Rengeteg különféle, fogyókúrás módszer létezik, így nem csoda, ha az ember azt se tudja, hova kapja a fejét. A hatékony diéta rendszerint drasztikus életmódváltással, sok mozgással, zöldséggel és rostokkal teli étrenddel jár. Van azonban néhány üdítő kivétel, amely “megengedőbb”, ugyanakkor hatásos módszer: ilyen például a Reg-Enor diéta is.

Mivel sokak számára ismeretlenül csenghet a név, röviden bemutatjuk a diéta alapjait, majd az életmódváltás menetét is.

Amennyiben egy nem túlságosan drasztikus diétára vágysz (és ha szereted a magyaros ételeket), érdemes tovább olvasnod!

 

Mi az a Reg-Enor diéta? 

A Reg-Enor egy étrendkiegészítővel egybekötött diéta, legalább 1-4 hónapig tartó kúrával. (Ez egyénfüggő: ha valaki nagyobb súlyfelesleggel küzd, érdemes a kúrát tovább is folytatni.)

 

A fogyókúra lényege, hogy nem csupán a zsíroktól segít megszabadulni, de a méreganyagoktól is. Maga az étrendkiegészítő tejfehérje-kivonatot, hosszú láncú aminosavakat, továbbá poli-és oligopeptideket, valamint C-vitamint tartalmaz.

 

A tejfehérje-kivonat és az aminosavak segítik az izmok (és általában a szervezetben lévő sejtek) munkáját, a C-vitamin pedig immunerősítő hatással bír. De mire valók a fent említett peptidek?

 

A poli-és oligopeptidek segítenek megtisztítani az artériákat és a sejtközötti állományt. Az itt található káros méreganyagokat a májba szállítja, ami a méregtelenítés során igencsak magas fokozatra kapcsol. Ennek következtében a szokásosnál jóval több epe termelődik. A túlzott epetermelés persze nem jó: hányingerrel, émelygéssel, rossz közérzettel jár amit az étrenddel kell ellensúlyozni.

Mit szabad enni, és mit nem a diéta alatt?

A zsír természetes módon segíti az epeürülést, és így a méreganyagok megfelelő, “zavartalan” távozását. Éppen ezért a megfelelő minőségű, és mennyiségű zsírfogyasztás nem csak javasolt, de kötelező is a diéta alatt. (Ahogyan tehát írtuk: a magyaros ételeket kedvelők előnyben!)

 

Hogyan működik a Reg-Enor diéta?

Amit szabad

 

  • Zsírok

 

A diéta alatt bármilyen, állati eredetű zsírt fogyaszthatsz: kacsát, disznót vagy libát is. Ebből nagyságrendileg háromszor három evőkanál ajánlott; ezt kenheted teljes kiőrlésű kenyérre, vagy kukoricakenyérre is (de főzéshez is használhatod).

 

A vegetáriánusok vajpárát, vagyis ghít fogyaszthatnak. Ezt a következőképpen készítheted el: forrald fel a vajat nyeles lábasban, és amikor látod, hogy aranybarna, habos, szűrd át egy gézes szűrőn keresztül. Az így “megtisztított” vaj lesz a ghí vaj. 

 

  • Húsok

 

A Reg-Enor diéta alatt ehetsz csirkét, disznót, pulykát és marhát is - bármilyen formában. (A rántott hússal ellenben csínján kell bánni, hiszen a paníros olaj nem segíti a sejtek, és az artéria tisztítását. Azonban ritkán megengedett.)

 

Szalonnát (zsírosat vagy császárszalonnát) egyaránt ehetsz.

 

  • Tojás

 

A megfelelő fehérjebevitel különösen fontos a diéta alatt, így tojást is fogyaszthatsz, tetszés szerint. (Rántottát, tükörtojást, lágytojást satöbbi.)

 

  • Saláta

 

A fogyókúrák alapja a megfelelő rostbevitel: nincs ez másképp a Reg-Enor diéta alatt sem. Éppen ezért fokozottan ügyelj arra is, hogy mindennap egyél valamilyen zöldséget. A gyümölcs fogyasztása azonban eléggé korlátozott: bármilyen mennyiségben lehet gránátalmát, grapefruitot és citromot (lime-ot is) enni; a többit azonban a diéta alatt, azok cukortartalma miatt, ki kell iktatnod az étrendedből. 

 

  • Köretek

 

Rizst, bulgurt, hajdinát és édesburgonyát is ehetsz, krumplit és tésztát azonban csak ritkán, módjával.

 

Hogyan működik a Reg-Enor diéta?

Ami tilos

 

  • Cukor

 

Ahogyan írtuk, a cukortartalom miatt kerülni kell a gyümölcs- (és ezzel együtt minden cukrot tartalmazó étel) fogyasztását is. Édesítésre használhatsz eritritet vagy akár sztíviát is.

 

  • Alkohol

 

Az alkohol serkenti az epetermelődést és méreganyagokat juttat a szervezetbe, ezért a diéta alatt tilos alkoholt inni.

 

  • Tejtermékek

 

Minden tejtermék fogyasztását kerülni kell, még a reggeli kávéba sem szabad tejszínt önteni. Talán ez az egyik legnagyobb lemondás a diéta során (a cukor mellett).

 

  • Erjesztett ételek

 

A kovászolt eljárással készült kenyerek, uborka, valamint természetesen a kefirek és a joghurtok is ide tartoznak.

 

  • Liszt és finomított pékáruk

 

Nagyon kis mennyiségben lehet lisztet enni (például panírozáshoz használható), de a sikeres diéta érdekében minimalizálni kell a mennyiséget. Finomított pékárut azonban nem lehet fogyasztani.

 

Hogyan működik a Reg-Enor diéta?

Reg-Enor mintaétrend

Reggeli:

Zsírban sült tükörtojás, egy szelet pirítós, uborka

 

Ebéd:

Rizs, spenótos sült csirkemell, vegyes saláta

 

Vacsora: 

Abonett, lecsós tojással

 

A Reg-Enor étrendkiegészítőt a kúra alatt (testsúlytól függően) 4-6 hónapig háromszor kell bevenni: reggel, éhgyomorra, délben és a vacsora után másfél órával.

 

Ahogyan feljebb is láthatod, a diéta viszonylag megengedő, azonban korántsem lehet azt mondani, hogy nem jár lemondással. (Talán inkább csak azt, hogy nem jár akkora lemondással, mint a többi fogyókúra.)