Forpro Diétás Fehérje Kenyér

A fehérje kenyér nem ugyanaz, mint a fehér kenyér

 

Bár a név eléggé hasonlít, és tényleg csak két betű eltérés van a kettő között, a magas fehérjetartalmú kenyér nem is állhatna távolabb a fehér kenyértől. Ez ugyanis egy kifejezetten sportolóknak, illetve diétázóknak szánt kenyér, megnövelt fehérje-, és csökkentett szénhidráttartalommal. 

 

De mit is jelent ez a gyakorlatban?

 

Egy adag, körülbelül 5 dekának megfelelő fehérje kenyér, 132 kalóriát tartalmaz és mindössze 3,8 gramm szénhidrátot és fél gramm cukrot. Ugyanakkor 11 gramm fehérje található benne, ami igazán kiemelkedőnek mondható. 

 

Az igazsághoz azonban is hozzátartozik, hogy a rosttartalma alacsony, csak 0,5 gramm, így érdemes mellé rostdús zöldséget fogyasztani.

 

És most akkor nézzünk meg egy hagyományos fehér kenyeret is.

 

Egy szintén 50 grammos fehér kenyér 134 kalóriát tartalmaz - ez tehát megközelítőleg ugyanannyi, mint a fehérje kenyér esetében. Azonban 24,8 gramm szénhidrát, 2 gramm cukor 1 gramm rost és mindössze 4 gramm fehérje van benne.

Mit tartalmaz a fehérje kenyér?

 

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mégis miből áll egy fehérje kenyér. Természetesen egy különleges, búzafehérjéből és bordófehérjéből álló keveréket tartalmaz, ezenkívül teljes kiőrlésű rozslisztet, lenmagot, szójadarát és szójalisztet.

 

Ezenkívül búzakorpa, élesztő és só található benne, és egy furcsa nevű vegyület, a nátrium-acetát, ami azonban egy szimpla savanyúság-szabályozó anyag, az ecetsav nátriummal alkotott sója.

 

Mikor érdemes fogyasztani? 

 

Nincs kifejezetten napszakra bontva, hogy mikor kell enni, így reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára, vagy vacsorára is fogyaszthatod.