Ízületvédők

Ízületvédő készítmények ízületi vagy porc problémák megelőzésére, kezelésére

Sportolás közben, de akár a minden napi tevékenységeink során is fokozott igénybevételnek tehetjük ki az ízületeinket. Lásd el a szervezeted a megfelelő mikro és makro tápanyagokkal, válassz az alábbi termékek közül.

 

Miért fontos a porcerősítő készítmények használata?

A testmozgás és a folyamatos edzés igen megterhelő lehet ízületeink számára a helyesen végzett gyakorlatok ellenére is. Az ízületvédők megelőzésre, de akár meglévő panaszaink enyhítésére vagy súlyosbodása ellen is kiválóan alkalmazhatóak.

A porcerősítő készítmények segítik megelőzni az esetleges sportolás közbeni sérüléseket, jobb teljesítőképességet eredményeznek, védik ínszalagjainkat és ízületeinket. Rendszeres használatukkal a sérülések gyorsabb gyógyulása érhető el.

Mit tartalmaznak az ízületvédő készítmények?

A porcerősítők többféle összetevő segítségével védik ízületeinket, mint a glükozamin, a kondroitin és az MSM.

A glükozamin természetes eredetű anyag, amelyet a tengeri élőlények kitin páncéljából vonnak ki. Nagy szerepe van a porcképzésben és az ízületek működésében. A glükozamin a szükséges mennyiségben a tengeri ételekben, leginkább a kagylóban fordul elő, így fontos figyelnünk a megfelelő bevitelre, a porcerősítő készítmények használatára.

A másik összetevő, a kondroitin, ami vízmegkötő képessége miatt nélkülözhetetlen a rendszeres edzések mellé. Elsősorban a porcok anyagcsere-egyensúlyáért felelős, de nagy szerepet tölt be a hialuronsav termelésben is. A kondroitin segít megelőzni a porckopást, az ízületi gyulladást és csökkenti az ízületi kopásból eredő fájdalmat is.

Az MSM a természetben előforduló kén vegyület, melynek gyulladáscsökkentő hatása régóta közismert. Habár az MSM sok élelmiszerben megtalálható, mint a tejben, a gyümölcsökben és a zöldségekben vagy a húsokban, a feldolgozás hatására a bennük lévő szerves kén jelentős része felszívódik. Ennek következtében a legtöbb ember MSM hiányban szenved, ezért is olyan fontos, hogy ennek pótlására odafigyeljünk a mindennapjainkban.

Az MSM csökkenti az izületi gyulladásokat, fájdalomcsökkentő hatású, izom- és izületi sérülésekre is kiválóan alkalmazható.

A hatékony izületvédelem érdekében használjunk olyan porcerősítő készítményeket, melyek ezeket az összetevőket tartalmazzák.