Datolya magozott ( aszalt ) 500g

Datolya magozott 500g
Datolya magozott ( aszalt ) 500g
Datolya magozott 500g
Datolya magozott ( aszalt ) 500g
Datolya magozott ( aszalt ) 500g

Datolya magozott ( aszalt ) jó hatással van az emésztésre, kiváló energiaforrás.

Bővebben
Részletek

A DATOLYA JELLEMZŐI

Ennek “sivatag kenyere”-ként is emlegetett gyümölcsnek igen magas a cukortartalma, viszont zsír-, koleszterin- és nátriummentes. Tökéletes energiaforrás. Fehérjéket, ásványi anyagokat, vitaminokat bőven tartalmaz ez a csonthéjas gyümölcs, és jó hatással van az emésztési zavarokra. Emésztést segítő, vértisztító, pozitívan hat a májbetegségekre, a légzőszervekre és a pajzsmirigy alulműködésre is. Fogyasztása a bőrre is igen jó hatással van, csökkenti a ráncokat.

 

A DATOLYA FOGYASZTÁSA

Tészták alapanyagaként, liszt helyett is használható, ami a lisztérzékenyeknek ajánlott, - de magas cukortartalma miatt cukorbetegeknek nem ajánlott a fogyasztása.

A datolyát nyersen és aszalva fogyasztjuk. Ha kimagozzuk és a magok helyére diót, mandulát, sajtot, vagy pl. marcipánt teszünk, akkor különleges falatokkal kínálhatjuk meg a vendégeinket. A datolyát felhasználhatjuk előételek, szószok, ragukhoz, köretekhez és desszertek elkészítéséhez és salátákban is ízletes.

A hűtőszekrényben hónapokig is eltartható.

 

A DATOLYA TÖRTÉNETE

A datolya Ázsiában őshonos és  az alma mellett a második gyümölcs, amelyet a Biblia is megemlít. A pálmafélék közül közül csak a datolyapálmákon terem. A datolyát a főníciai kereskedők terjesztették az ókorban, a mai Libanon területén, emiatt nevezzük főnixpálmának is. A cukor elődjeként használták, mézet és datolyabort is készítettek belőle. Az élet fájának, áldott fának is nevezett növény még a Koránban is szerepel.

A datolyapálmának 10-nél több fajtátját ismerjük, de a termése nem mindegyiknek fogyasztható, például a Kanári Datolyapálmák (Phoenix Canariensis) termése nem ehető.
Európa legnagyobb pálmaerdeje Kréta szigetén van, itt terem a közkedvelt Phoenix theophrasti, azaz Krétai Datolyapálma.

Átlagos tápérték 100g
Energia 1412 KJ/ 333 Kcal
Zsír 0,13 g
Ebből telített zsír 0 g
Szénhidrát 76,7 g
ebből cukor 71,3 g
Fehérje 2,3 g
Kalcium 64 mg
Réz 0,362 mg
Vas 0,9 mg
Magnézium 54 mg
Mangán 0,296 mg
Foszfor 62 mg
Cink 0,44 mg
0,02 g

 


A Fittprotein® webáruház az elmúlt 90 napban beérkezett valós vélemények alapján elnyerte a Megbízható Bolt minősítést.

Árukereső.hu


A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani. Oldalainkon található információk, leírások nem helyettesíthetik orvosok, szakemberek véleményét! A termékek nem alkalmasak betegségek kezelésére valamint megelőzésére. 
A termékek leírásai a termék összetevőiről szóló általános információk, amelyek jellemzően tudományos publikációkon alapulnak, nem az adott termék konkrét tulajdonságait írják le. Kérjük, hogy a termékleírások, ismertetők, reklámok és egyéb információk olvasásakor ezt vegye figyelembe!

Ha értend-kiegészítőt vásárol, ne felejtse el, hogy az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással. Terhesség, szoptatás alatt vagy, ha bármilyen betegséget diagnosztizáltak önnél, minden esetben kérje ki kezelőorvosa véleményét mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt vásárolna. Fontos, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesítik a vegyes étrendet! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!

Aktuális Akciók  Csomagban olcsóbb

 

Adatok
Gyártó
BulkShop
Cikkszám
BS-20208
Hasonló termékek