Mézeskalács csökkentett szénhidrát-tartalommal
Hozzávalók: 500 g Dia-Wellness mézeskalács mix, 2 db tojás, 160 g maci-sweet mézhelyettesítő, 60 g margarin.
Elkészítése: A hozzávalókból egynemű tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, formákat szaggatunk belőle majd 180°C-os sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Linzer csökkentett szénhidrát-tartalommal
Hozzávalók: 200 g BL55 liszt, 100 g dia-wellness linzerpor, 120 g margarin, 20-25 g víz.
Elkészítése: Az összetevőkből egynemű masszát gyúrunk, formákat szaggatunk belőle majd 160-170 °C-on 8-10 percig készre sütjük. A linzerformákat a kajszi lekvárral összeragasztjuk.
Bejgli csökkentett szénhidrát-tartalommal
Hozzávalók: 250 g bejgli mix, 460 g BL-55, 300 g margarin (80%-os), 150 g víz, 100 g cukor, 13 g élesztő, 1 db tojás a tészta felületének lekenéshez
Elkészítése: A bejgli mixet a liszttel és a margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a vizet, a cukrot és az élesztőt majd egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztából kb. 30 dkg-os darabokat mérünk ki, amiket aztán téglalap alakúra kinyújtunk és megtöltünk diótöltelékkel. A már megtöltött tésztákat feltekerjük, tojássárgájával lekenjük a felületét, majd 30 percig pihentetjük. Pihentetés után tojásfehérjével is lekenjük és hideg helyen rászárítjuk. A tetejét szurkáljuk meg, ezután pedig 165 °C-os sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Forró csoki csökkentett szénhidrát-tartalommal
Elkészítése: Keverj el 1 dl forró vízben vagy tejben 1 púpozott evőkanál Dia-Wellness Forró Csokiport.