• Ingyenes Szállítás! Kosárértéktől függetlenül 2024.05.31 péntek 13:00-ig!

Q10

 

A koenzim-Q10-ről röviden

A koenzim-Q10 (CoQ10) nem más, mint egy molekula, amit legszélesebb körben a szépségiparban alkalmaznak. (Biztosan te is találkoztál már olyan reklámmal, ahol a Q-10-et az arckrém egyik fő összetevőjeként emelték ki.)

 

Azonban ez a tortának csak egy kis szelete, hiszen a koenzim-Q10 ezenkívül is nagyon szerteágazó hatásokkal bír. 

Miért is fontos a koenzim?

Emberenként változik, hogy kiben mennyi Q-10 található. Azt azonban már a kutatások is kimutatták, hogy (hasonlóan a kollagénhez) az évek előrehaladtával a szervezet koenzim-Q10-tartalma egyre inkább csökken.

 

Ez pedig nem csak ráncosabb bőrt okoz, hanem többek között gyengülhet a szívizom is, illetve különböző keringési problémák léphetnek fel.

A koenzim-Q-10 hatásai

  • Érrendszer, vérnyomás

 

Ahogy a fentiekből is látszik, a CoQ-10 jó hatással van az érrendszerre, és a szívre. Éppen ezért csökkenti a vérnyomást és a káros plakkok képződését az érfalon.

 

  • A fogíny és a káros szabadgyökök

 

A gyakran vérző fogínyre leginkább C-vitamint javasolnak, pedig az aszkorbinsav mellett a koenzim is nagyon hatékony. Ez azért van, mert a Q-10 megköti a káros szabadgyököket, amik gyulladást okoznak a szervezetben, így a fogíny is sokkal érzékenyebb, sérülékenyebb lesz.

 

  • Peteérés, termékenység

 

Valamilyen furcsa tévhit miatt a Q-10-et sokan csak a női termékenységgel azonosítják. Pedig a kutatások kimutatták, hogy a férfiak spermiumszámát is természetes módon növeli. 

 

  • Sejtvédelem

 

Védi a sejteket az oxidatív stressz hatásoktól, amik egyébként roncsolják a sejteket.