Vitaminok és ásványi anyagok

Vitaminok és ásványi anyagok  hatalmas választékban, több kategóriában

A szervezet fokozott igénybevétele vagy diéta esetén nagyobb valószínűséggel alakul ki hiánybetegség, ezért mindenkinek szüksége van a megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag bevitelre. Nálunk a sport vitaminoktól kezdve a szépségvitaminokig mindent megtalálsz.

Miért fontosak a vitaminok és az ásványi anyagok?

A szervezet megfelelő működéséhez és az ideális sportteljesítményhez nélkülözhetetlen a megfelelő mennyiségű vitaminok és ásványi anyagok bevitele a szervezetbe.

A megfelelő táplálkozás mellett sem lehetséges ezeknek a szükséges mennyiségű vitaminoknak a megszerzése, így fontos, hogy ezeket pótoljuk. Szervezetünk könnyen vitamin hiányos állapotba kerülhet, ami rontja a teljesítményt.

Mikor kezdjünk el vitaminokat szedni?

Sokan ott rontják el, hogy a rendszeres edzések elkezdésekor más táplálékkiegészítőkre költenek, és nem a szükséges vitaminokra és ásványi anyagokra, amik alapjául szolgálnak az eredményes testépítésnek.

A rendszeres testmozgás alaposan igénybe veszi a szervezetet, ezért is fontos a vitaminok megfelelő pótlása. Ha nincs meg a megfelelő vitamin és ásványi anyag raktárunk, az edzések hatására könnyen legyengülhetünk, megfázhatunk, immunrendszerünk is meggyengül.

Milyen vitaminokat és ásványi anyagokat fogyasszunk edzéshez?

Akár most kezdünk az edzésbe, akár már rendszeresen járunk, mindenképp válasszunk valamilyen komplex multivitamint. Ezekben a táplálékkiegészítőkben minden szükséges vitamin és ásványi anyag megtalálható, ami a szervezetünk számára nélkülözhetetlen.

Melyek a legfontosabb vitaminok és ásványi anyagok?

Az edzések mellé a legfontosabb vitamin a B12, mely nagyban hozzájárul a szénhidrát anyagcseréhez és az idegrendszer szöveteinek fenntartásához, de az izomösszehúzódásban és a koordinációs képességekben is nagy szerepe van.

A B2-vitamin a zsírsavak oxidációjában, a glükóz-, valamint a fehérje anyagcserében játszik szerepet.

A D-vitamin a kálcium és a foszfor felszívódását segíti, amik az izmok és csontok egészségében vannak segítségünkre.

Ezek mellett fontos a C-, B1-, B3-, B6-, E-vitaminok megfelelő mértékű bevitele is, melyek a teljes összetételű multivitamin étrend kiegészítőkben egytől egyig megtalálhatóak.