Fittprotein blog

Miért nem kívánja a nő a szexet? A női vágyfokozás

Tomi
Tomi
2020.02.03 15:43
Miért nem kívánja a nő a szexet? A női vágyfokozás

Bármelyik kapcsolatban előfordulhat, hogy szexuálisan mélypontra kerültök. Rendszerint ilyen esetekben kerül elő a férfi vagy női vágyfokozó kérdése, hiszen párként igyekeztek gyorsan újra visszaülni a nyeregbe. Azonban hiba lenne már első körben a szerek után nyúlni - ez ugyanis elfedheti a valódi problémát.

Olyan ez, mint amikor a dehidratáltság miatt elkezd fájni a fejed, de ahelyett, hogy vizet innál, beveszel egy fájdalomcsillapítót. Azonban ettől a gyógyszer még nem az ördögtől való - sőt, sok esetben kifejezetten hasznos is lehet.

Azonban kanyarodjunk is vissza a témához: ha a pár egyik tagja nem kívánja annyira szexet, akkor előbb vagy utóbb a kapcsolat rovására is mehet. Szélsőséges esetben pedig akár szakítás is lehet a vége.

A cikkünkben most azt a helyzetet vizsgáljuk, amikor a nő nem kívánja a szexet.

Miért nem kívánják a nők a szexet?

 

Mindjárt az elején jó leszögezni, hogy a libidó egyénenként teljesen eltérő lehet. Van, akinek a heti öt alkalom az ideális, míg mások megelégednek a heti egy aktussal is. Lehetséges tehát, hogy pusztán arról van szó, hogy teljesen másra van szükségetek. Ilyen esetekben egy kompromisszumos megoldás - például egyéni örömszerzés - lehet a hatásos.

 

De mi van akkor, ha erős kezdés után hirtelen visszaesés következik?

Ebben az esetben bizony sérül a férfi büszkeség, az ego. A felszarvazottság érzése (biztosan megcsal, már nem tetszem a páromnak satöbbi) tehetetlen dühöt, és sok veszekedést generálhat. Azonban, mielőtt még rosszra gondolunk, érdemes megismerni a hátteret: azt, hogy miért nem kívánja a nő a szexet.

Miért nem kívánják a nők a szexet

Orgazmus hiánya

 

Az egyik ilyen lehetséges ok, hogy a nőnek nincs orgazmusa. Gyakori, hogy a kapcsolat elején csupán eljátssza az orgazmust - vagy maga is azt hiszi, hogy amit átélt az az. Azonban, a mézeshetek végével, már egyszerűen nincs sem kedve, sem ereje a színjátéknak. Ez nem biztos, hogy a férfi hibája: számtalan oka lehet.

A kutatások szerint a nők 10-15%-a még életében nem élt át orgazmust, így nem is tudja, milyen érzés. A másik oka az lehet, hogy a nő nem meri nyíltan elmondani a vágyait, nehogy megsértse a férfi egóját, és inkább strucc-politikát folytat.

Persze az is lehet, hogy a férfi egyszerűen önző és csak saját magára gondol. A megoldás mindenképpen az, ha leültök és tabuk nélkül nyíltan átbeszélitek. (Akár egy pohár bor mellett, hogy jobban oldódjanak a gátlások.)

Fogamzásgátló

 

Bizonyos fogamzásgátló tabletták mellékhatásaként előfordulhat, hogy csökken a női libidó. Olvassátok el a betegtájékoztatót és ha a mellékhatások között szerepel, konzultáljatok a nőgyógyásszal.

Ne szégyelljétek a problémát (hiszen nincs rajta szégyellnivaló), osszátok meg nyíltan a szakemberrel és keressetek egy közös megoldást vagy más alternatívát a terhesség megelőzésére.

Unalom

 

Előfordulhat az is, hogy egyszerűen csak unalmas a szex. Ilyen esetekben szintén jó, ha megbeszélitek egymással a problémát és feldobjátok valamivel a szexuális életeteket. Beszéljetek egymásnak a titkos fantáziátokról, vegyetek játékszereket, vagy próbáljatok ki vetkőzős játékokat.

Ha nem kíván a párod

Mit tegyél, ha nem kíván a párod?

 

Mint láthatod, számos oka lehet annak, ha nem kívánja a barátnőd a szexet, éppen ezért mutatunk néhány lehetséges, alternatív megoldást. Azonban, ha mégis zátonyra futna a dolog, érdemes szakember segítségét kérni, és felkeresni egy szexuálpszichológust.

Az egyik legfontosabb: a kommunikáció

 

Biztos szemet szúrt a fenti szövegben, milyen meghatározó szerepet kapott, de nem lehet eléggé hangsúlyozni a beszélgetés fontosságát. A nyílt, őszinte kommunikáció a legtöbb, amit megtehetsz a kapcsolatodért - szexuális és hétköznapi szinten egyaránt.

Tudjuk, hiszen mi is számtalanszor tapasztaljuk, hogy sokszor egyszerűbb(nek tűnik) homokba dugni a fejünket és várni, hogy a probléma magától megoldódjon. Azonban ez csak tüneti kezelés, ami később sokkal több problémát hozhat magával. Egyszerűbb akkor kiúszni a partra, ha még csak fújdogál a szél mint akkor, amikor már tombol a hurrikán.

Szex nélküli intimitás

 

A férfi és a női szexualitás alapjáraton különbözik egymástól. Amíg a férfiak sok esetben inkább gyors kielégülést keresnek, a nők vágynak az ölelkezésre, csókokra - az intimitásra. Nem kell nagy dolgokra gondolni: elég lehet egy bók, egy kis flört, egy kis intellektuális csábítás.

Próbálj először a pszichére hatni, és aztán fizikailag behálózni - sokszor ugyanis ezek is szó szoros értelmében vett “vágy-fokozók” lehetnek. Ha pedig ez sem segít, akkor kipróbálhatjátok a tablettákat is.

Női vágyfokozók

 

A fentieken túl a libidócsökkenést okozhatja a túlzott stressz, illetve az ösztrogén vagy a tesztoszteron hormon egyensúlyának felborulása is. A női vágyfokozó tabletták rendszerint olyan gyógynövénykivonatokat tartalmaznak, amelyek csökkentik a feszültséget és bizonyítottan afrodiziákumnak (vágyfokozónak) számítanak.

Ilyen afrodiziákum például a maca- vagy damiana gyökér, illetve a Panax ginseng-kivonat. Gyakori összetevő még a B6-, és B-12 vitamin, amelyek csökkentik a fáradtságot és pörgető-hatásuk is van.

A libidócsökkenésnek tehát számos oka lehet, azonban a probléma forrását csak közösen tudjátok megtalálni. Ennek az egyik legfontosabb eleme a kommunikáció. Nem érdemes ilyenkor rágódni, vagy másik kapcsolatba menekülni, hanem a megoldásra kell törekedni, és akár tabletták vagy szakorvos segítségét igénybe venni.