Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Termékajánló
Szimpatikusak vagyunk?
Iratkozz fel.
Fittprotein blog
2019.05.27 17:24

Mire jó a protein szelet?

Gyakran érkezik hozzánk kérdés azzal kapcsolatban, hogy tulajdonképpen mire is jó a protein szelet, így úgy gondoltuk, érdemes egy kicsit foglalkoznunk a témával. A proteines csoki manapság ráadásul egyre nagyobb népszerűségnek örvend, köszönhetően annak, hogy egyre finomabbak.

 

De mi is ez a protein szelet? Mikor ideális fogyasztani? Minden kérdésre válaszolunk a cikkben.

Protein szelet mire jó

Mi az a protein szelet?

 

Ha még csak most ismerkedsz az edzőtermek és a sport világával, minden bizonnyal rengeteg kérdésed merül fel az izomépítéssel és a fehérjékkel kapcsolatban. Bármilyen sporttevékenységet is végzel, kiemelkedően fontos, hogy megfelelő minőségű fehérjét vigyél be a szervezetedbe, hiszen az izmaidnak szüksége van a tápanyagokra.

A fehérjeporok kiválóak a fehérje pótlására, de nem mindenkinek ízlenek. Azonban létezik a poroknak egy remek alternatívája, mégpedig a protein szelet, amely segít abban, hogy az izomépítés megfelelő legyen. Ráadásul a diéta alatt csillapítja az édesség iránti sóvárgást is, mivel kevesebb zsírt és cukrot tartalmaz, mint a hagyományos csoki.

Régen a protein szeletek finoman szólva sem voltak túl ízletesek, de manapság már szinte alig lehet őket megkülönböztetni a hagyományos csokiktól, főleg hogy olyan gyártók is beszálltak a piacra, mint a Mars.

Mikor érdemes fogyasztani?

 

A rohanó világban sokszor nincs ideje az embernek arra, hogy minőségi fehérjeforráshoz jusson, így általában csak gyorsan bekap valamit. A szelet egyik legjobb tulajdonsága, hogy bárhová magaddal viheted, így akár két megbeszélés között is gyorsan csillapíthatod vele az éhségedet.

Amennyiben cukros szeletet fogyasztasz, a legideálisabb időpont erre edzés után van. Ilyenkor a szervezetnek ugyanis gyors felszívódású szénhidrátra van szüksége, erre pedig a fehérje csoki kiváló opció. Ugyanakkor érdemes figyelni rá, hogy minél kevesebb zsírt tartalmazzon, ez ugyanis lassítja a felszívódást.

A protein szelet hatása tehát tulajdonképpen az, hogy minőségi fehérjéhez juttassa a szervezetedet, azonban érdemes előtte megnézni, milyen összetevőkből is áll.

Mire figyelj a protein szelet vásárlásánál?

 

Általánosságban elmondható, hogy a szeletek 30-40% fehérjetartalommal rendelkeznek, ami kimondottan jó, de érdemes megfigyelni azt is, hogy ehhez mérten mennyi cukrot és zsírt tartalmaznak. (Ugye minél kevesebb, annál jobb.)

Ugyanakkor természetesen nem elhanyagolhattó a rosttartalom sem. A rost segíti az emésztést és jótékony hatással van a szervezetre, így jó, ha a csoki minél nagyobb arányban tartalmazza.

Egy Snickers Hi Protein Bar fehérje szelet például 22 gramm fehérje mellett mindössze 11 gramm cukrot tartalmaz, ami nagyon jó arány.

Léteznek vitaminokkal feltuningolt változatok is, amelyek kifejezetten hasznosak, ha nem csak a fehérje, de a nyomelemek pótlására is szeretnél figyelmet fordítani.

Mielőtt tehát megvásárolnád, érdemes megnézni az összetevőket és az arányokat is, hiszen - az íz mellett - ez az egyik legfontosabb.

Amennyiben tehát szeretnél biztos lenni abban, hogy az edzések után megfelelő minőségű és mennyiségű fehérjét viszel be a szervezetedbe, akkor jó választás lehet a protein szelet. Bárhol és bármikor elfogyaszthatod, finom és csökkenti a nassolás iránti vágyat is - ami valljuk be, szintén nem utolsó szempont.