Fittprotein blog

Készülj fel már most krémekkel a narancsbőr ellen!

Tomi
Tomi
2021.03.02 15:18
Készülj fel már most krémekkel a narancsbőr ellen!

A narancsbőr ellen való küzdelem sokszor egy Don Quijote-szerű szélmalomharchoz hasonlít. Amikor már úgy érzed, végre végleg sikerült megszabadulnod tőle, kiújul, te pedig már belefáradsz az állandó küzdelembe, és beletörődsz. Pedig nem muszáj, hiszen a cellulit - egy kis odafigyeléssel - hosszabb távon is megszüntethető.

Cellulit vagy cellulitisz?

 

Sokan összekeverik a szezont a fazonnal, pedig a cellulitnak (a nagyon hasonló elnevezésen kívül) nem sok köze van a cellulitiszhez. A cellulit a narancsbőr másik elnevezése, szinonimája, míg a cellulitisz egy kötőszöveti gyulladást takar, ami sürgős orvosi beavatkozást igényel.

 

A cikkben tehát a CELLULIT vagyis a narancsbőr témáját fogjuk körbejárni.

 

Mitől alakul ki a narancsbőr? Megmutatjuk!

 

Mitől alakul ki a narancsbőr?

 

Narancsbőr leginkább a fenéken, és a hátsó comb felső tájékán alakul ki. Közvetlenül a bőr alatt találhatóak a zsírsejtek, amik nagyon nagyra képesek "hízni". 

 

Akkorára, hogy ezek elnyomhatják a kötőszöveteket is, így tulajdonképpen a bőr felszíne alatt kis göcsörtök, árkocskák alakulhatnak ki. Innét is ered a narancsbőr kifejezés, hiszen ez nagyon hasonlít a narancs huplis héjához.

 

Akinek pedig genetikailag is gyengébbek a kötőszövetei, azoknak sajnos a narancsbőr egyik pillanatról a másikra megjelenik és jól láthatóvá válik. Épp ezért akinek a családjában a narancsbőr gyakori, fokozottan oda kell figyelnie arra, hogy mit eszik, és hogyan, mennyit mozog.

 

Ugyanis a helytelen táplálkozás is nagyon sokat számít abban, hogy narancsbőrös lesz a comb és a popsi. Az, aki túl sok szénhidrátot eszik, és ülő-, mozgásszegény életmódot folytat, szinte borítékolható, hogy előbb vagy utóbb narancsbőrös lesz.

De mit lehet tenni ellene?

Egyrészt a narancsbőr ellen nagyon jó módszer az, ha fokozzuk a nyirokrendszert. Erre nem térnénk ki túlságosan, hiszen már megtettük a nyirokkeringés fokozásáról szóló cikkben. 

 

A nyirokrendszer zavarai ugyanis többek között narancsbőrt is okozhatnak, ezért fokozni kell a nyirokkeringést. Ezt a leginkább méregtelenítéssel, és sok-sok folyadékkal teheted meg. De nem lövünk le minden poént, érdemes elolvasni ezzel kapcsolatban a teljes cikket, ahol a tippeken túl konkrétumokat is találsz.

 

A mozgás fontosságát sem lehet eléggé hangsúlyozni: már akár heti 2 aerob edzéssel (pl. futással) is sokat tehetsz a narancsbőr ellen, hiszen ezzel is csökkented a zsírsejtek méretét.

 

A másik, amit még megemlítenénk, az az étkezés. Kerüld el a szénhidrátdús ételeket, a cukrot és a feldolgozott élelmiszereket, pékárukat, hiszen ezekkel szintén a zsírsejteket hízlalod tovább. A cél, hogy minél kisebbre csökkentsd a méretüket és kiéheztesd őket!

 

Megmutatjuk, hogy milyen krémek jók narancsbőr ellen

 

Milyen krémek a legjobbak a narancsbőr ellen?

 

Több olyan melegítő, zsírégető krém is található a piacon, amik hatásosak lehetnek a narancsbőr ellen. Mi kétféle krémet ajánlunk: a Burns of Steel-t, és a Chillishape-et. 

 

Burns of Steel narancsbőr elleni krém

 

A krém egyik legnagyobb előnye, hogy áthatol a bőr felső rétegén, és képes arra, hogy elérje a mikroereket is. Ezzel pedig fokozza mind a mikro-, mind a nyirokkeringést. Amikor a bőrödre kened, enyhe bizsergést érzel majd (némi bőrpírt is tapasztalhatsz) - de ne ijedj meg: ez jelzi azt, hogy beindult a zsírégetés.

 

Amennyiben odafigyelsz az étkezésre, a megfelelő folyadékbevitelre (2,5-3 liter naponta), valamint a mozgásra is (heti 2-3 alkalommal), úgy a krémnek már két héten belül jól látható hatása lesz.

 

Halványítja a bőr deformációit és fokozza a zsírbontást

 

Ahogy azt már feljebb is említettük, a zsírsejtek központi szerepet játszanak a narancsbőr kialakulásában. Az Intenslim® formula (ami egyébként gyömbér-kivonatot is tartalmaz) növeli a zsírégetést és lebontja a zsírsejteket. Ráadásul értágító hatása miatt fokozza a vér-, és nyirokkeringést is.

 

A Globularia cordifolia (szívlevelű gúbóvirág) kivonat pedig segít eltávolítani a méreganyagokat. 

 

A Keratoline® bőrtisztító hatása révén eltávolítja a halott bőrsejteket, ezért kevésbé lesz kontrasztos a bőrfelszín - tehát kevésbé lesznek szembetűnőek a bőrön lévő apróbb huplik.

A krém striák ellen is hatásos

 

A Burns of Steel-ben található egy ún. Regesril® formula is, ami elősegíti a sejtek regenerációját, ugyanakkor a degenerációt lassítja. A striák mélységét két hónap leforgása alatt akár 72%-kal is csökkentheti.

 

Chillishape Chilli gél 

 

Ahogyan a nevéből is jól sejthető, a Chillishape egyik fő összetevője a chilli paprika. És hogy miért éppen a csípős paprikát választották? Azért, mert tartalmaz egy ún. kapszaicin nevű alkaloidot, ami ismert és hatásos termogenikus zsírégető.

 

Ráadásul, hasonlóan a Burns of Steel-hez, fokozza a nyirokkeringést és a vérkeringést is. A hatást ráadásul még tovább fokozhatod, ha a narancsbőrös bőrfelületre masszírozó kesztyűvel juttatod fel, majd lefóliázod és hagyod, hogy tegye a hatását. 

 

Így ugyanis kitágítja a pórusokat, a fólia pedig nem engedi távozni a testből származó hőt, amivel még nagyobb hatás érhető el.

Összegzés

 

Ha néhány szóval kellene jellemeznünk, hogy mivel veheted fel hatékony a harcot a narancsbőr ellen, akkor azok a:

 

  • a mozgás,
  • az egészséges étkezés,
  • a sok folyadék,
  • és a megfelelően kiválasztott krémek

 

lennének. Ugyanis a gyors és hatékony megoldáshoz mindegyik “összetevőre” szükség van. Ezek valamelyike nélkül is lehet ugyan eredményt elérni, viszont ha maximumra szeretnéd pörgetni, akkor ezek együtt a leghatékonyabbak.