Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Vásárolj legalább 1db Fittprotein Collagen C+Q10 terméket és a csomagodat a rendelés végösszegétől függetlenül INGYEN KISZÁLLÍTJUK.

Információk | Ügyfélszolgálat: info@fittprotein.hu | +3670/358-7969 (mn. 7:00-15:00)

Fittprotein blog

A kemény évkezdés, avagy potencianövelés férfiaknak

Tomi
Tomi
2020.01.13 13:33
A kemény évkezdés, avagy potencianövelés férfiaknak

Mi, férfiak nem szívesen beszélünk a libidóról. Talán a hiúságunkat bántja, talán nem fér bele a férfi “macsó-imidzsbe”, de valamiért a potencia, vagy akár a potencianövelő szerek egyszerűen tabutémának számítanak. Pedig így, vagy úgy, mindannyian átéltünk már félresikerült aktust, így nincs rajta semmi szégyellnivaló. 

 

De vajon mi okozhatja a potencia zavart? Hogyan küzdheted le a szorongást és mikor van szükség potencianövelő szerekre?

 

Houston, van egy kis probléma…

Ha tartanánk egy szavazást arról, hogy mi az, ami a leginkább csökkenti egy férfi önbecsülését, akkor bizony a potencia problémák benne lennének a top 3-ban. A kudarccal teli élmény pedig számos, egyéb gondot is magával hoz: a stresszt, az önbecsülés hiányát, a rossz közérzetet, súlyosabb esetben pedig akár depressziót is.

 

Magát az erekciós problémát egyébként két, jól elkülöníthető okra vezethetjük vissza: szervi-, és pszichológiai.

 

Ahhoz, hogy megértsük magát a problémát, meg kell értenünk a hatásmechanizmust is: azt, hogy hogyan alakul ki az erekció.

 

Mint oly’ sok minden, ez is agyban dől el. Ugyanis egy kellemes, vizuális-, vagy testi inger hatására az agy jeleket küld a hímvessző simaizmai felé, az erek pedig kitágulnak, majd összezáródnak, az izmok pedig megfeszülnek. Így nem engedik távozni a vért, és létrejön az erekció. 

 

Ez látszólag egyszerű, igaz? Akkor mégis mi a probléma? 

 

Potencianövelés

 

Szervi eredetű zavarok

A szervi eredetű erekciós zavarokat több betegség is okozhatja, így mindenképp érdemes orvossal is konzultálni, ha tartós problémával állsz szemben.

 

Az erekiós zavar ugyanis többek között a cukorbetegség egyik tünete is lehet, de a háttérben állhatnak érrendszeri-, és idegrendszeri gondok is. Potenciazavar a tartósan szedett gyógyszerek mellékhatásaként, valamint műtétek után is jelentkezhet. Érdemes végiggondolni, hogy mióta állnak fenn a problémák, és összefüggésbe hozhatók-e a fent említett műtétekkel vagy gyógyszerekkel.

 

A zavart okozhatja a túlzásba vitt alkoholfogyasztás, a dohányzás (a cigi ugyani érösszehúzó-hatással bír), valamint az elhízás, zsíros ételek fogyasztása is (ezek ugyanis magas koleszterinszinthez vezethetnek, amelyek szintén károsítják az érrendszert).

 

Potencia zavarok

 

Pszichológiai eredetű problémák

Amennyiben reggeli merevedést tapasztalsz, úgy valószínűleg pszichológiai eredetű az erekciós zavar. Habár ez megnyugtató lehet, nem szabad elbagatellizálni a helyzetet, ugyanis nagyon nehéz lehet visszaállni a régi, jól megszokott ritmusba. Bizonyos esetekben pedig akár pszichológiai segítségre is szükség lehet, ha egyéb módon nem sikerül megoldani.

 

Ahogyan a testi eredetű, úgy a pszichológiai erekciós zavart is több probléma okozhatja. 

 

Többek között a stressz is könnyen kiválthatja, hiszen a munkahelyi-, vagy a vizsga előtti feszült állapot az ember idegeire is hatással van: ez pedig központi szerepet játszik az erekció kialakulásában.

 

Állhat a háttérben önbizalomhiány is. Előfordulhat nem érzed magad elég jónak a partneredhez, esetleg voltak korábban negatív tapasztalataid, vagy természetedből fakadóan félénk típus vagy. 

 

De elég lehet egy hirtelen felbukkanó szülő, szobatárs, egy rosszul elejtett, bántó mondat, ami elindít téged a lejtőn. A legrosszabb ilyenkor az, hogy belekerülsz egyfajta negatív spirálba: minél inkább koncentrálsz arra, hogy legközelebb sikerüljön, annál valószínűbb, hogy kudarc lesz a vége.

A partner jelentősége

Ebben az esetben be kell vonnod a partneredet is: nyíltan beszéljétek meg a problémákat, és mondd el, mit érzel ezzel kapcsolatban, illetve hogyan, miképp éled meg. Félre kell tenni a férfi macsóságot, és nyílt lapokkal kell játszani: ez ugyanis egy fontos, bizalmi játék.

 

Ha magától az aktus gondolatától is stresszelsz, beszéljétek meg, hogy ne legyen “kötelező” a szex. Fedezzétek fel újra egymás erogén zónáit, és testét, érjetek el egyfajta bizalmi állapotot.

Fontos a megfelelő mozgás

Egy korábbi cikkünkben érintőlegesen említettük, hogy a mozgás tesztoszteront termel, ami jótékonyan hat a libidóra. A tesztoszteron mellett pedig a sport másik pozitív hatása, hogy karbantartja az érrendszert: csökkenti a koleszterinszintet, növeli a vér oxigénszintjét, erősíti a szívet.

A potencianövelők sem ördögtől valók

Sokan megrettennek attól, hogy potencianövelő készítményeket használjanak. Pedig ezek a kis pirulák segíthetnek abban, hogy újra visszatérjen az önbizalmad, és ezzel egyfajta pozitív spirálba kerülj. A sikerek ugyanis nagyban hozzásegítik az egódat és a pszichédet ahhoz, hogy a későbbi aktusok során visszaülj arra a bizonyos lóra. Így újra harmonikus, kiegyensúlyozott lehet a párkapcsolatod.

 

Léteznek olyan potencianövelő készítmények, amelyek természetes összetevőkből készültek, ugyanakkor a hatásaik több órán, vagy akár napon keresztül is érezhetőek. Ha pedig gyors segítségre van szükség arra is létezik megoldás: a Gold Power potencianövelő például fél óra alatt kifejti a hatását. 

 

Fontos azonban megjegyeznünk, hogy ezek a férfiaknak szánt potencianövelők nem alkalmasak arra, hogy helyettesítsék az orvosi konzultációt. Így, amennyiben úgy érzed, hogy a problémád tartós-, vagy szervi, mindenképp keress fel egy szakembert, aki segíteni tud.