Fittprotein blog

Minden, amit a termogenikus zsírégetőkről tudni érdemes

Tomi
Tomi
2019.06.24 16:15
Minden, amit a termogenikus zsírégetőkről tudni érdemes

Termomicsodák? - Hangozhatna a kérdés, teljesen jogosan. A termogenikus zsírégetők a diétás porok speciálisabb készítményei közé tartoznak, hiszen rendszerint növényi forrásokból nyerik ki őket.

Ha te is próbálkoztál már fogyással, diétával, akkor minden bizonnyal találkoztál különböző zsírégetőkkel. Kezdőként és laikusként pedig bizony elég nehéz eligazodni, hiszen minden a "legjobb", "leghatékonyabb", "legtutibb" jelzőkkel illeti magát.

Azonban mielőtt ezt rendbetesszük, érdemes pár szót ejteni a zsírégetőkről, mielőtt még megismerkednél ennek különböző alváltozataival.

A zsírégetőkről általában

 

Ha az ember meghallja azt a szót, hogy zsírégető, bizony sok esetben disszonáns, visszatetsző érzések kavarognak benne. Ilyenkor általában azok a készítmények jutnak eszünkbe, amelyekről kiderültek, hogy illegális szereket tartalmaznak, a végletekig legyengítve és kihasználva az emberi testet.

A hiedelem persze nem alaptalan, hiszen még most is rengeteg illegális készítmény van a piacon amelyek hasmenéssel (és így persze súlycsökkenéssel is) járnak és egyfajta drogént működik. Gyakran tehát ezen szerek miatt elítélik a zsírégetőket, holott biztonságos forrásból, megfelelően alkalmazva, ha csodát nem is tesznek, mégis jelentősen hozzájárulhatnak a fogyáshoz.

De miként működik egy zsírégető?

Alapvetően itt, hatásmechanizmusukban különülnek el egymástól. Ugyanis két típust, a termogenikus és nem termogenikus készítményeket különböztetjük meg.

Mik azok a termogenikus zsírégetők?

 

Amennyiben arra tippelsz, hogy a termogenikus zsírégető a hővel kapcsolatos, jók a megérzéseid. Ugyanis ezek a készítmények megemelik a testhőmérsékletedet és fokozzák az anyagcserét, ezáltal pedig felpörgetik a zsírégetést.

Ezeket általában természetes anyagokból kinyert aminosavakkal, koffeinnel és egyéb szintén naturális stimuláló szerekkel érik el.

A BioTechUSA terméke például rengeteg természetes stimulánst - többek között zöldtea-, fehér fűzfa-, és kóladió kivonatot valamint L-karnitint is tartalmaz.

Mennyire hatásosak?

 

Hazugság lenne azt állítani, hogy a termogén zsírégetők önmagukban is hatásosak, hiszen akkor mindenki szedné őket és az elhízás - mint népbetegség - teljesen megszűnne. Az igazság az, hogy kellő étrendváltás és mozgás nélkül nem érnek többet, mint egy szimpla energiaital.

Azonban megfelelő étrenddel, és sporttal nagyon hatásos lehet. Hogy miért? Mert nem engedi lerakódni a zsírt, megemeli a pulzusszámot és jobb, nagyobb teljesítményre sarkallja a szervezeted. Továbbá az L-karnitin segíti az edzések utáni, izomzatban keletkezett mikrosérülések regenerálódását.

Mindazonáltal természetesen az anyagcserédet is felgyorsítja, így a gyorsabban ürülnek a méreganyagok is. Ez pedig idővel a derékbőségeden is meglátszik majd. Azonban nem győzzük hangsúlyozni, hogy ennek áldásos, valóban jól látható hatása csakis kellő mozgással és sok egészséges, rostos étel fogyasztásával kombinálva mutatkozik meg.

Mi a helyzet a nem termogenikus zsírégetőkkel?

 

Hatásmechanizmusukat tekintve hasonlóak a termogén zsírégetőkhöz, azzal a különbséggel, hogy nem emelik meg a pulzusszámot, csupán az anyagcserét gyorsítják fel. Éppen ezért nem annyira hatásosak, mint a termogenetikus készítmények.

De mégis kinek lehetnek jók ezek?

Az eleve magas vérnyomással küzdőknek és a koffeinre érzékenyeknek jó alternatívát jelentenek. Ráadásul (amennyiben nem vagy érzékeny a fent említett dolgokra) kombinálhatod őket a termogenikus zsírégetőkkel is.

Összességében tehát egy tévesen démonizált készítményről van szó, amely megfelelően alkalmazva igencsak sokat segíthet a fogyókúrád során. Arra azonban ügyelj, hogy a használatuk során ne igyál kávét és energiaitalt, ugyanis ezek szintén koffeint tartalmaznak. Ez a mennyiség együttesen pedig akár káros is lehet.