Fittprotein blog

A legjobb tömegnövelő szerek hízékonyaknak és nehezen hízóknak

Tomi
Tomi
2019.07.15 07:25
A legjobb tömegnövelő szerek hízékonyaknak és nehezen hízóknak

Biztosan ti is észrevettétek már, hogy a tömegnövelő szerek piacát egyfajta túldémonizálás jellemzi. Ennek az oka leginkább az, hogy sok olyan, illegális szer kapható az interneten is, amely ugyan gyors gyarapodást hoz - ezért azonban nagy árat kell fizetnie a használójának.

 

Persze vannak sokkal szofisztikáltabb, és teljesen legális módszerek is arra, hogy - az étkezésen túl - támogasd az izmaid növekedését.

 

Cikkünkben segítünk megtalálni a legjobb tömegnövelőt, izomnövelő szert. Bemutatjuk, hogy kiknek ajánlott a tömegnövelés, milyen tömegnövelő szerek, porok kaphatóak piacon és melyiket érdemes fogyasztanod.

 

Mi kell az izomépítéshez?

 

Az izom növeléséhez a megfelelő minőségű-, és mennyiségű fehérje elengedhetetlen. Épp ezért fontos, hogy táplálékkal is bevidd a szükséges fehérjét, például rengeteg hússal, túróval és rizzsel.

A fehérje mellett a másik fontos összetevő a szénhidrát. A szénhidrát fogyasztás hatására ugyanis megnövekszik az inzulinszint, amely szintén izomnövelő hatással bír.

Éppen ezért ezen kettő kombója rendkívül fontos a tömegnövelés során. Persze csak és kizárólag táplálékkal elég nehéz bevinni a látványos növekedéshez szükséges mennyiséget, épp ezért van szükséged kiegészítőkre.

Kinek szükséges tömegnövelő szereket fogyasztania?

 

Általánosságban elmondhatjuk, hogy mindenkinek, aki a testépítéssel és az izmok fejlesztésével komolyabban is szeretne foglalkozni.

Vannak, akik folyamatosan edzenek, azonban egy bizonyos ponton túl már nem elegendő csupán a táplálékkal (leginkább rizzsel, krumplival és hússal) bevitt szénhidrát, ezért megreked, stagnál a fejlődésben.

Számukra például kifejezetten ajánlott a különböző tömegnövelő turmixok vagy porok fogyasztása.

A megfelelő tömegnövelő kiválasztása

 

A tömegnövelés fontosságával tehát már minden kezdő sportoló - de még az edzőtermet csak kívülről szemlélő is - tisztában van. Arról azonban, hogy melyik az egyén számára a legjobb tömegnövelő, izomnövelő szer, már sokkal inkább egyéni preferencia kérdése.

Ezalatt azt értjük, hogy mindannyian különbözünk, épp ezért a testalkatunk is eltérő lehet, nem is beszélve a mozgás - és ezáltal a szénhidrát igényről.

Éppen ezért különböző tömegnövelők szükségesek a hízékony és a kevésbé hízó alkatok számára.

A legjobb tömegnövelő szerek hízékony alkatoknak

 

Ha hízékonyabb vagy, akkor egy alacsony szénhidrát, ugyanakkor magas fehérjetartalmú tömegnövelőre van szükséged, ugyanis ellenkező esetben a magas szénhidrát miatt könnyedén felszaladhatnak azok a bizonyos plusz kilók.

Ilyen például a PURE Gainer Pro 5000g, amelynél továbbá azt is érdemes megnézni, hogy kreatint, valamint olyan, az izomépítéshez elengedhetetlenül fontos aminosavakat is tartalmaz mint az l-glutamin, vagy l-leucin.

Tömegnövelő szerek nehezen hízóknak

 

Vannak olyanok, akik a testalkatukból, vagy egyszerűen a genetikájukból adódóan képtelen a hízásra. Ők sokszor nem csupán tömegnövelés céljából vásárolnak táplálékkiegészítőket, hanem azért is, hogy ezzel is elősegítsék a súlygyarapodást.

Nekik a megfelelő mennyiségű fehérje, mellett a magas szénhidráttartalom biztosítása is ugyanolyan fontos, hiszen csak ezek kombójával segíhetik elő a hízást.

A Biotech Muscle Mass-t például kifejezetten nekik ajánljuk, hiszen 100 gramm-ban a 17 gramm fehérje mellé mintegy 71 gramm szénhidrátot és 3000 mg kreatint is tartalmaz.

Figyelj a megfelelő kalóriabevitelre

 

A nehezen gyarapodó, de egyébként hízásra vágyó sportolók esetében rendkívül fontos az, hogy megfelelő mennyiségű kalóriát vigyen be. Amennyiben ebbe a csoportba tartozol, különösen figyelned kell arra, hogy az edzések és az étkezések mérlegén mindig ez utóbbi legyen fölényben. Vigyél be több kalóriát mint amennyit elégetsz és használj magas szénhidráttartalmú táplálékkiegészítőket - és akkor az eredmény is gyors és látványos lesz.

További kulcsszavak: tömegnövelő fehérje, tömegnövelő étrend nehezen hízóknak