Fittprotein blog

Whey Protein - Amit tudni kell róla

Attila
Attila
2019.04.23 16:35
Whey Protein - Amit tudni kell róla

A whey protein szóval gyakran találkozhatsz a sporttápszerek csomagolásán. Ez egy angol szó, aminek a magyar jelentése: tejsavó fehérje. Ebben a cikkben röviden körbejárjuk mit kell tudni a whey protein -ről.

Miből készül a whey protein?

A whey protein tehén tejből készül, pontosabban a sajtgyártás egyik mellékterméke.

Whey protein mire jó, miért fogyasszuk?

A whey protein egy teljes értékű fehérje. Biológiai értéke kiemelkedő. Ha nem vagy érzékeny a tej-fehérjére, akkor a rendszeres testedzés mellé a TOP 1 kiegészítő a whey protein. Fogyasztása nem terheli az emésztést. Villámgyorsan ellátja a szervezeted tápanyagokkal. Hozzásegíthet az izomtömeg fenntartásához és az izomtömeg növeléséhez. Diétázós időszakban csökkentheti az étvágyadat.

Whey protein használata, adagolás

 

A whey proteint általában edzés után és/vagy reggel érdemes fogyasztani. Reggel fogyaszd a whey protein shake -et valamilyen lassú felszívódású szénhidráttal (mint pl.: zabpehely) így egy egészséges és tápláló reggelit kapsz. Edzés után használva megakadályozza az izom lebontó (katabolikus) folyamatokat és hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez. Naponta 2 alkalomnál sűrűbben azért nem ajánljuk a fogyasztását, mert a változatos étkezést nem hanyagolhatod. A whey protein fogyasztására gondolj úgy, mint egy kiegészítés, egy plusz ami közelebb visz a célod eléréséhez.

Whey protein fogyasztásának milyen hatása van?

 

A whey protein nem egy csodaszer, nem "pumpál fel" nem "szálkásít le". A kulcs az hogy a céljaidnak megfelelően kell használnod. Ha diétázol, akkor kihasználhatod azt a hatását, hogy jól laktat, tompítja az éhségérzetet. Ha izmot építesz, akkor egyszerűen és kényelmesen ki tudod egészíteni a fehérje igényedet.