Edzés előtti formulák

Nutriversum PWO 7g
320 Ft
Egységár: 45 714 Ft/kg
 

Amit az edzés előtti pörgetőkről tudni érdemes

Előfordulhat, hogy az ember egyszerűen nem érez magában erőt ahhoz, hogy elmenjen edzeni. Ilyen esetekben jó választás lehet az edzés előtti pörgető, amely túllendít a holtponton.

A pre workout termékek doppingszerek?

 

Talán ijesztő lehet a “pörgető” szó, de valójában semmi illegális szerről nincs szó. Például egy fekete tea is pörgetőnek minősülhet, hiszen a benne lévő koffein éberré tesz, kitágítja az ereket és a segítségével jóval könnyebben megy a munka, a koncentráció.

A pre workoutokat - vagyis az edzés előtti pörgetőket - is így kell felfogni. Energetizálják a szervezetedet, éberré tesznek és erőt meríthetsz belőlük a sportot megelőzően.

Mit tartalmaznak?

 

A koffeint nem véletlenül említettük, ugyanis ezt az összetevőt szinte az összes termék tartalmazza. Pozitív hatása, hogy kitágítja az ereket, ezáltal több oxigén jut az agyba és az izmokba. És a hatás? Nagyobbfokú koncentráltság és fókusz, több izommunka és nagyobb teherbírás.

A legtöbb pre workout termék tartalmaz kreatin-monohidrátot is, amely nagyban növeli a fizikai teljesítményt - főleg a rövid, nagy intenzitású mozgás során.

Az l-arginin szintén gyakori összetevő. Ez egy feltételesen előállított esszenciális aminosav, amely tulajdonképpen igazi csodaszer. Hiány esetén ugyanis, ha feltöltöd a raktárakat, szinte az összes szervre pozitív hatást gyakorol.

A béta-alanin szintén több termékben megtalálható. Ez egy nem esszenciális aminosav, amely növeli az izom karnozin szintjét, ami hozzásegít ahhoz, hogy a nagy intenzitású edzések során jobban teljesíts, és kevesebb időt vesz igénybe az izom regenerálódása is. Érdekesség, hogy a kreatin-monohidráttal vegyítve felerősítik egymás hatását, így érdemes olyan táplálékkiegészítőt választani, amelyben mindkettő megtalálható.