Erő-teljesítménynövelők

Teljesítménynövelő szerek ,termékek az igazán keményen edzőknek

Az alábbi termékek nem doppingszerek. Azoknak ajánljuk ezeket a készítményeket, akik legális módon szeretnék az izomtömeget és izomerőt fokozni. Némely teljesítménynövelő szer képes a tesztoszteron szintet is megnövelni így még jobb eredményeket érhetsz el.

Mik azok a teljesítménynövelők?

 

A kissé talán szerencsétlen névválasztás miatt a teljesítménynövelőket gyakran összekeverik a doppingszerekkel, pedig a kettő (hacsak nem kimondottan szinonimaként használják) nem ugyanaz.

A teljesítménynövelők ugyanis teljesen legális teljesítményfokozók, melyek stimulálják a szervezetet. Ezáltal - ahogyan a nevéből is jól látszik - nagyobb teljesítményre ösztökéli az izomzatot - így kiválóan alkalmasak például a gyors izomtömeg-növelésre is.

Mit tartalmaznak a teljesítménynövelő szerek?

 

Az edzés előtti teljesítménynövelő szerek olyan stimulásonkat tartalmaznak, mint például a koffein, amely értágító-, és vérnyomásnövelő hatása révén fokozni tudja a izommunkát.

Ezenkívül sok termékben található taurin, karnitin, és különböző ásványianyagok, illetve nyomelemek is, amelyek segítik az izmok hatékony működését, és a zsírégetést. Ilyenek például a magnézium, a kalcium, a niacin és a kálium.

A TST fokozók segítenek többek között a katabolizmus (izomlebontás) csökkentésében, valamint kúraszerűen használva javítják az edzés minőségét, a kedélyállapotot is. A TST fokozó ugyanis megnöveli a tesztoszteron hormon termelődését, amely a legfontosabb férfi nemi hormonként ismert. Mint olyan, kitágítja az ereket, fokozza a teljesítményt, a koncentrációt, illetve hatékonyan növelheti a libidót is.

A HMB, vagyis a hidroxi-metil-butirát szintén hatékony teljesítménynövelő, amely megakadályozza a katabolikus vagyis izomlebontó folyamatokat. Ugyanakkor gyorsítja az izmok regenerációját is, így hatékony izomvédő szer.

Melyik teljesítménynövelőt érdemes szedni?

 

Erre szinte lehetetlen egzakt választ adni, ugyanis nagyban függ a célodtól.

Ha a tesztoszteron-szintedet szeretnéd fokozni, mindenképp TST-fokozót ajánlunk, ha pedig a teljesítményedet, akkor a fent említett HMB-t tartalmazó étrend kiegészítők mellett, a BCAA-k vagy az AAKG-k is jó választások lehetnek.

Amit jó, ha tudsz, hogy az előbbi a BCAA (Branched Chain Amino Acid - vagyis elágazó láncú aminosav) hatékony izomnövelő-, és vércukorszint szabályozó aminosav-együttes.

Míg utóbbinak, az AAKG-nak (Arginine Alpha-Ketoglutarate) anabolitikus, szexuális teljesítménynövelő, inzulintermelő és “izom-bedurrantó” hatása van.