Étkezést helyettesítő shake

Étkezést helyettesítő shake

A diéta során biztosan te is törekszel arra, hogy minél kevesebb kalóriát juttass a szervezetedbe. Azonban emellett érdemes figyelembe venni azt, hogy a szervezetünk számára minden szükséges vitamint és ásványi anyagot biztosítsunk. 

 

Épp erre találták ki az étkezést helyettesítő diétás turmixot, hiszen - ahogyan a neve is mutatja - egy komplett étkezést kiválthatsz vele.

Az étkezést helyettesítő diétás turmix előnyei

Amennyiben egy étkezés helyett diétás turmixot iszol, minimális kalóriamennyiséggel viszed be a szervezet számára szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és fehérjét. Egy adag jellemzően alig több 100 kalóriánál, mégis bőséges rost-, és fehérjetartalommal rendelkezik. (Összehasonlításképpen: egy 20 dkg csirkemell, kisebb adag rizs, saláta és öntet kombó elérheti akár a 350-400 kalóriát is.)

 

A rost támogatja a gyors anyagcserét, valamint nélkülözhetetlen az egészséges bélflóra fenntartásához is. A fehérje pedig segít abban, hogy a diéta mellett az izmaid megfelelő mértékben növekedjenek, regenerálódjanak.

 

Gyakori hiba ugyanis a diétázók körében, hogy nem figyelnek a megfelelő fehérjebevitelre, hiszen félnek a plusz kalóriáktól. Azonban ennek hiányában az izmok nagyon gyorsan leépülhetnek! Ugyanis fogyás közben a szervezet a zsírraktárak után közvetlenül az izmokból vonja el a működéséhez szükséges energiát. Így igaz, hogy vékonyabb lesz a hasad, de az izmaidnak is búcsút mondhatsz.

 

Egy étkezést helyettesítő diétás turmix azonban segít bevinni a szükséges fehérje mennyiséget, így csak a hasad fogy - az izmaid nem.

Mikor használd?

Diétához, illetve diéta melletti edzésekhez is nagyon jól használható. A legyengült immunrendszer helyreállításában is segíthet, hiszen B-, C-, és E-vitaminokat is tartalmaz.

 

Ráadásul sokszor előfordul, hogy nincs ötleted arra, mit vigyél magaddal a munkahelyedre enni, a diéta során. Az étkezést helyettesítő shake ilyen esetekben is jól jön, hiszen otthon elkészítve, egy kisebb, 300 ml-es kulacsba áttöltve akár egy kisebb táskába is elfér.