• Ingyenes Szállítás! Kosárértéktől függetlenül 2024.05.31 péntek 13:00-ig!

Fehérjék

A fehérje, protein por nélkülözhetetlen az izomépítéshez és a már meglévő izomtömeg fenntartásához.

Testépítőknek, sportolóknak fokozott fehérje bevitelre van szükségük, hogy biztosítva legyen a megfelelő mennyiségű protein. A fehérje fogyasztása a diétádra is pozitív hatást gyakorolhat. A protein, protein por gyorsítja az anyagcserét, az izomszövetek helyet a tested a zsírraktárokhoz fog nyúlni. Rendelj most és élvezd a finom fehérjeturmixod.

Mi az a fehérje?

Az egész tested, így az izomzatod is, fehérjét tartalmaz. A fehérje tehát tulajdonképpen mindennek - de legfőképp az izmodnak az építőköve, épp ezért nélkülözhetetlen a jó minőségű fehérje pótlása.

 

Ez ugyanis edzés után regenerálja az izomzatot, továbbá segít annak építésében. 

 

Ugyanakkor kiválóan telít, és csökkenti az éhségérzetet: ezáltal a diétában is remekül alkalmazható. Közreműködik továbbá a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartásában, és a megfelelő hormon működésben is.

Mire jó a fehérjepor és a fehérjeturmix?

A fehérjepor tej-, és tejmentes változatban is kapható. Tehát abban az esetben sem kell lemondanod a protein pótlásáról, ha laktózérzékeny vagy - ebben az esetekben válassz marha-, vagy növényi fehérjét. 

 

Ez utóbbit pedig akkor is használhatod, ha speciális - vega, esetleg vegán - étrenden vagy. (Ilyenkor egyébként kiemelten fontos a fehérje megfelelő pótlása, hússal ugyanis nem tudod bevinni a szükséges mennyiséget.)

 

Tejből készül például a kazein, amely lassan felszívódó fehérje, melyet lefekvés előtt érdemes fogyasztani, így meggátolja az izomleépítő (katabolikus) folyamatokat.

 

Ezzel szemben edzés után már gyors felszívódású, tejsavó fehérjét - whey proteint - érdemes fogyasztani. Ezek a fehérjeturmixok ugyanis nemcsak finomak, de negatív mérleggel is rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy támogatják az izomépítést, miközben csökkentik a testzsírszázalékot.

Mikor és mennyit érdemes fogyasztani?

Ahogyan feljebb is írtuk, a tejsavó fehérjéket (whey proteineket) edzés után húsz perccel, és reggelire (például zabkásához) érdemes fogyasztani. 

 

A lassú felszívódású, kazein fehérjét este, lefekvés előtt fél órával idd meg, ez ugyanis 12 órán keresztül védi az izmaidat a katabolikus folyamatok ellen.

 

Ezekből a fehérjékből a fizikai aktivitástól függően 30 és 50 gramm között érdemes naponta fogyasztani. (Adott esetben például egy adag gyors, egy adag lassú felszívódású protein.)

 

A fehérje, mint táplálékkiegészítő, tehát rendkívül hasznos, ugyanakkor nem csodaszer. Megfelelő alkalmazással azonban segít a gyorsabb izomépítésben és gyorsabb regenerációban is. Így javulhat a verseny teljesítményed, továbbá hamarabb elérheted a kitűzött céljaidat!