• Ingyenes Szállítás! Kosárértéktől függetlenül 2024.05.31 péntek 13:00-ig!

Izotóniás italok

Izotóniás italok a folyamatos folyadékpótláshoz

 

Az izotóniás sportitalok energizálnak és egyensúlyban tartják a test vízháztartását. Gondoskodnak az ásványi anyagok és vitaminok pótlásáról. Az izotóniás italok az összetett szénhidrát tartalmuknak köszönhetően folyamatosan energiával látnak el az edzések közben.

 

Biotech IsoTonic 600g
5 490 Ft
Egységár: 9 150 Ft/kg

Mik azok az izotóniás italok?

 

Az izotóniás- (más néven sport-) italok segítenek abban, hogy helyre billentsd a szervezeted elektrolit-egyensúlyát. Ugyanis a keményebb edzések, versenysportok alkalmával az izzadással jelentős mennyiségű elektrolitot (például magnéziumot, káliumot és nátriumot) veszíthetsz.

 

A sportitalok ezenkívül segítenek abban is, hogy feltöltsék a cukor raktárakat, amik ellátják energiával a szervezetedet.

 

Mit tartalmaznak?

 

Több olyan ital is kapható, ami a fentieken túl olyan vitaminokat is tartalmaz, amik segítenek a szervezet regenerációjában. Ilyen többek között a C-vitamin, valamint a B-vitaminok. 

 

Némelyik sportitalban hozzáadott glutamin is található, ami segíti az izmok gyors regenerációját, és megelőzi a katabol (izomlebontó) folyamatokat. 

 

Az l-karnitin pedig egy speciális aminosav-származék, ami kvázi a zsírsejtekből az izomsejtekbe szállítja az energiát. 

 

Milyen hatásai vannak?

 

Egyrészt ugye pótolja a szervezetből hiányzó folyadékot, másrészt pedig a szénhidrátot és a szükséges ásványi anyagokat. 

 

Így a szervezet jobban és tovább bírja a fokozott terhelést, ezenkívül gyorsabban is regenerálódik.

 

Léteznek káros hatásai is? 

 

Káros hatásai ugyan nincsenek, azonban nem ajánlott a mértéktelen fogyasztásuk. A cukortartalma miatt pedig a cukorbetegek sem ihatják.

 

Mikor kell őket fogyasztani? 

 

Javasolt már edzés előtt 2 órával, valamint edzés alatt és után. Hogy mennyit, az erősen függ a testsúlytól, a folyadékveszteségtől és a sport mértékétől is, így erre nem lehet egzakt választ adni.