L-karnitin

Zsírégető L-karnitin termékek

Minőségi L-karnitin tabletták, porok, italok. L-karnitin folyékony formulák. Az l-karnitin elősegítheti a zsírégetést, javítja az izmok oxigénellátását, fokozza a teljesítőképességet, gyorsítja a regenerációt. Ez a nagyon sokoldalú esszenciális tápanyag kiváló kiegészítője lehet a diétának vagy a rendszeres testedzésnek.

 

További diétás termékek

 

Az l-karnitin

Az l-karnitin hatékony segítség a diéta alatti sportoláshoz, ugyanis így hamarabb érheted el a kitűzött célt. Használata gyorsabb fogyást, és látványosabb szálkásítást tesz lehetővé.

Az l-karnitinról, néhány mondatban

A l-karnitin egy feltételesen esszenciális aminosav. Ez azt jelenti, hogy a testünk ugyan képes előállítani, de csak bizonyos szituációkban, és bizonyos mennyiségben. 

 

Azonban igencsak kedvező hatásai vannak, így a szükséges mennyiséget külső forrásból érdemes fedezni.

Mik ezek a kedvező hatások?

Ez l-karnitin a zsírsav molekulák, és a mitokondriumok közötti szállításért felel - tehát a zsírmolekulákat alakítja energiává. Ebből logikusan következik, hogy minél több l-karnitin (vagyis "rakodómunkás") található a szervezetedben, annál gyorsabb, annál hatékonyabb a zsírégetés. 

 

Egyúttal pedig gyorsabban épül fel az izom is, hiszen az l-karnitin több energiát biztosít a számára - egy igazi win-win szituáció.

Speciális étrend mellett kifejezetten ajánlott

Amennyiben vegán-, vagy vegetáriánus étrendet folytatsz, netán valamilyen ételallergiával, vagy intoleranciával küzdesz, úgy erősen javasolt a fogyasztása. Mivel leginkább húsokban, található, így - aki nem fogyaszt állati eredetű terméket - hiány alakulhat ki a szervezetben. 

 

Éppen ezért ezeket más, alternatív forrásokból kell pótolni. 

Milyen hatásai vannak még? 

Zsírlebontó, valamint izomépítő hatása mellett érdemes kiemelni, hogy nagyon jól fokozza a teljesítményt, és egyúttal csökkenti az edzést követő izomlázat is. Ráadásul koffeint sem tartalmaz, így - energetizálóként - az arra érzékenyek is fogyaszthatják. 

 

Ez utóbbi pedig azért is fontos, mert sejtszinten energetizál - tehát ha eddig valamiért nem indult meg a fogyás, a "makacs" zsír szöveteket a l-karnitin mozgásra bírhatja. 

Összefoglalva azL-karnitin jótékony hatásai:

  • Megakadályozza a zsírok lerakódásást
  • Energiává alakítja a testben tárolt zsírokat
  • Éhség érzetet befolyásolja
  • Fáradságérzetet csökkenti
  • Lassítja a csontritkulást
  • Vesék működésére pozitív hatást gyakorol

 

Az l-karnitin fogyasztása

Az aminosav fogyasztása edzés előtt, 20-30 perccel javasolt. A kapszulás mellett folyékony formában is kapható, így ha nem szereted a tablettákat, nagyon jó alternatíva lehet.

Az L-karnitin hatása fokozottabban érvényesül ha olyan készítményt fogyasztasz, amely tartalmaz krómot, kolinnalt (lecitin, szójalecitin egyik alkotója) vagy koffeint.