• Ingyenes Szállítás! Kosárértéktől függetlenül 2024.05.31 péntek 13:00-ig!

Multivitamin

 

 

Van-e értelme multivitaminokat szedni?

Sokszor és sok helyen megkérdőjelezték már a multivitaminok fontosságát. Persze jogosan mondhatnád, hogy érdekeltek vagyunk a népszerűsítésében, hiszen mi is árulunk ilyen jellegű terméket. Mi azonban a transzparencia hívei vagyunk.

Érdemes, de…

Mindenekelőtt olyan multivitaminokat kell választanod, ami nagy dózisban tartalmazza a számodra szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat. Abban az esetben például nem érdemes multivitamint szedned, ha a téli időszakban bekövetkező napfényhiányt szeretnéd pótolni, hanem elég csupán a D-vitamin.

 

Ráadásul a multivitamin fogyasztása során oda kell figyelned arra, nehogy túladagolj bizonyos vitaminokat. Az A-vitamin például raktározódik a szervezetben, így érdemes odafigyelni a napi ajánlott bevitelre (RDA). 

 

A másik fontos dolog, amit gyakran figyelmen kívül hagynak, hogy nem helyettesíti a változatos étrendet. Csak és kizárólag tehát a multivitamin fogyasztásától nem leszel egészségesebb, fittebb vagy erősebb: ehhez teljes életmódváltás kell.

A multivitaminok előnyei

Amiért mégis sokan választják ezeket a készítményeket, az a komplexitás. Ugyanis egyetlen kapszulában tartalmazza a napi ajánlott vitamin mennyiséget A-, B-, C-, és E-vitaminból, valamint vasból és magnéziumból (bár ahány multivitamin, annyiféle variáció).

 

Nem kell tehát külön-külön napi 20 féle kapszulát lenyelned, ha ezt egyetlen tablettában is megkaphatod. A vitaminbevitel pedig a járványok idején, valamint az őszi-, téli időszakban kiemelten fontos, hiszen erősíti a test természetes védekezőrendszerét.

Összegzés

Kellő odafigyeléssel és tudatossággal tehát igenis hasznos lehet a multivitamin, hiszen praktikus, és így például biztosan nem fogod elfelejteni a napi C-vitaminodat. Mielőtt azonban leteszed a voksodat egy-egy készítmény mellett, mindenképpen olvasd el hogy milyen, és mekkora mennyiségű vitamint tartalmaznak, valamint ügyelj arra, hogy elkerüld a túladagolást.