Fittprotein blog

A királydinnye király hatása

Tomi
Tomi
2019.07.01 14:49
A királydinnye király hatása

Egy korábbi cikkünkben már kifejtettük, hogy milyen hátrányokkal jár a tesztoszteronszint csökkenése, és hogy mivel tarthatod karban, mivel növelheted a férfihormon szintjét. Most egy remek alternatívát mutatunk be nektek, a királydinnye kivonatát, amely természetes módon fokozza a hormon termelődést.

De lássuk is, mi is ez a remek növény, milyen hatásokkal bír a királydinnye, és milyen formában juthatsz hozzá!

Mi is az a királydinnye kivonat?

 

Először is érdemes leszögezni, hogy a királydinnyének (vagy latinul: Tribulus terrestris-sznek) nem sok köze van sem a görög-, sem a mézdinnyéhez, ugyanis csupán egy egyszerű gyomnövényről van szó, amely hazánkban leggyakrabban az Alföldön terem.

Gyógyító hatásai régóta ismertek, ugyanis már az ókori kínában is használták a népi gyógyászatban, leginkább a szexuális vágy és a termékenység fokozására. A királydinnye tehát természetes afrodiziákum, így hiba lenne simán csak gyomnövényként aposztrofálni a királydinnyét.

Mik a királydinnye hatásai?

 

A királydinnye kivonata természetes úton növeli a szervezet tesztoszteron termelését, így kiválóan alkalmas az erekciós problémák kezelésére vagy épp a szexuális vágy csökkenése esetén.

A kutatások szerint a férfiak és a nők esetében mintegy harmadával(!) növeli a nemi hormon (férfiaknál ez a hormon a tesztoszteron, nőknél pedig az ösztrogén) termelődését. Így nem csak az urak, de a hölgyek is bátran használhatják.

Mindemellett még a királydinnye hatása, hogy az erek tágulása révén rendkívül jól csökkenti a fáradtságérzetet, növeli az energiaszintet és elősegíti a zsírégetést is. (Ez utóbbit természetesen megfelelő mozgással kombinálva.) A királydinnye kivonat tehát természetes TST fokozó, vagyis segíti helyreállítani a szevezet optimális tesztoszterontermelését.

A legszembetűnőbb azonban mégiscsak a szexuális vágy növelésére kifejtett hatása, amelyet a nemi szervek környékén lévő erek tágulásával ér el - ezáltal a férfiak esetében például javítja az erekciót.

Mit tartalmaz?

 

A királydinnye pozitív hatása abban rejlik, hogy rengeteg hasznos vitamint, nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz.

Többek között C-, B-, és E-vitamint, amelyek kombója segíti az izom-, és idegi regenerációt, valamint gondoskodik az érrendszer megfelelő rugalmasságáról.

Emellett magnéziumot, vasat, és kalciumot is tartalmaz, amelyek segítik az izomépítést, valmint fentartják a csont egészségét és javítják a vér oxigénellátását.

Ugyancsak hasznos anyag a bioflavonoid, amely megköti a szabadgyököket és csökkenti a daganatos elburjánzások kockázatát, valamint a különböző szapogeninek, amelyek immunerősítő hatásúak.

Hogyan juthatsz hozzá?

 

A királydinnye védett növénynek számít így korlátozottan beszerezhető. Hasonlóan kiváló kiegészítő a macagyökér, amely komplex táplálék-kiegészítő részeként is megvásárolható.