• Ingyenes Szállítás! Kosárértéktől függetlenül 2024.05.31 péntek 13:00-ig!

Kreatin kapszula

Kreatin kapszula ,könnyen adagolható forma.

A kreatint kapszulás kiszerelésben bármikor könnyen magaddal viheted és egyszerűen fogyaszthatod. Neked ajánljuk, ha nem akarsz bajlódni a teremben a kreatin italod kikeverésével.

Mi az a kreatin, és miért érdemes fogyasztani?

 

Sokan, méltatlanul, lenézik azokat, akik kreatint fogyasztanak az edzések során. Ők azonban valószínűleg nincsenek tisztában azzal, hogy mennyire természetes anyagról van szó. Hiszen, ha tudnák, hogy a tested is előállítja, biztosan nem mondanának ilyen butaságokat.

Akkor miért kell pótolni a kreatin monohidrátot?

 

A szervezetünk csupán mintegy 160 gramm kreatint képes előállítani, ami ahhoz elég, hogy ellássa az alapvető funkcióit. Azonban, ha az izomzatodat megfelelő ütemben szeretnéd növelni, akkor bizony pótolnod kell. A kreatin gyors, és látványos izomnövekedést okoz, de talán még fontosabb az, hogy hozzájárul az állóképesség növekedéséhez, és sokkal intenzívebben végezheted az edzéseket.

Azonban figyelned kell arra, hogy - attól függően, hogy diétázol-e vagy sem - más-más metodikát kell alkalmaznod.

Hogyan szedjem a kreatint?

 

A kreatint feltöltéssel, és feltöltés nélkül is fogyaszthatod.

Kreatin szedése feltöltéssel

 

A feltöltéses módszert akkor érdemes választanod, ha nem diétázol, és csak az izomtömegedet szeretnéd növelni, illetve javítani az állóképességedet. Ebben az esetben a súlyod ⅓-ának megfelelő mennyiségű kreatinra lesz szükséged, amit 5-10 napig kell szedned. Ezt az adagot két részletben elosztva szedd: edzés előtt és edzés után, pihenőnapokon pedig az étkezések előtt 20 perccel.

10 nap után ezt az adagot csökkentsd a felére, és folytasd további 30-40 napig. 2 hónapnál tovább azonban nem javasolt a szedése, hagyj időt a szervezetednek, hogy fellélegezzen.

Kreatin szedése feltöltés nélkül

 

A feltöltés nélküli módszert diétához alkalmazd. Ebben az esetben 10 gramm kreatint kell szedned kétfelé osztva, azaz 5-5 grammos adagokban. Ezt a kúrát addig folytathatod, ameddig úgy érzed, szükséged van rá.

A tévhitekkel ellentétben a kreatin nem károsítja a veséket, sem a májat - amennyiben tiszta forrásból származó terméket vásárolsz. Webshopunkban természetesen bátran válogathatsz: csakis olyan táplálékkiegészítőket szedtünk össze, amelyeket mi is fogyasztanánk.