• Ingyenes Szállítás! Kosárértéktől függetlenül 2024.05.31 péntek 13:00-ig!

Kreatinok

Kreatinok lehetővé teszik a kitartóbb és keményebb edzést, javítják a sportteljesítményt.

A kreatin fogyasztása képes növelni a zsírmentés testtömeget, fokozza az izomnövekedést.

Segítségével a szervezeted hatékonyabban dolgozza fel a fehérjéket és szénhidrátokat. A kreatin monohidrát a legtöbbet kutatott és legolcsóbb kreatin. Rendelj most az alábbi kreatinok közül. 

Milyen hatása van a kreatinoknak?

A kreatin egy igen hatékony, szerves anyag, amely segít a hatásosan feldolgozni a szénhidrátot és a fehérjéket. Éppen ezért a fogyasztása segít abban, hogy növelni tudd a zsírmentes testtömegedet.

 

Kevesen tudják, de nem csak kémiailag állítják elő: a szervezeteben is megtalálható. A májban, a vesében és a hasnyálmirigyben is előforduló szerves, savas anyag, azonban a test nem képes sokat tárolni belőle.

 

Épp ezért, főképp a sportolók számára, elengedhetetlen a kreatin folyamatos pótlása, a hatékony izomépítés érdekében.

 

A kreatinok közül egyébként a kreatin monohidrát a leginkább kutatott - és legolcsóbb formája az anyagnak.

Hogyan kell szedni a kreatinokat?

A kreatin monohidrátot akkor is szedheted, ha diétázol, és akkor is, ha nem csupán az izom-, de a testtömegedet is szeretnéd növelni. Azonban mindkét esetben más módszert kell alkalmaznod: feltöltéses, illetve feltöltés nélküli módszert. Az előbbit abban az esetben, ha a tömegedet szeretnéd növelni, az utóbbit pedig akkor, ha diétázol. 

 

A feltöltéses módszer

 

Ha tömeget akarsz növelni, akkor 10 napig a testsúlyod harmadának megfelelő mennyiségű kreatint kell szedned. Ezt követően csökkentsd az adagot a felére, majd maximum két hónap múlva tarts szünetet.

 

A feltöltés nélküli módszer

 

A diétás változathoz napi maximum 10 gramm kreatint szedj: az egyik felét edzés előtt, a másikat pedig utána. Ebben a mennyiségben már hosszabb távon is szedhető, akár három-négy hónapig is. Azonban maximum fél év után itt is javasolt némi szünet - kb. egy hónap. 

 

A kreatin szedésével látványosan, és rövid idő alatt nagy izomtömeg növekedés tapasztalható, így ha eddig valami miatt “nem jött fel”, úgy érdemes megpróbálkoznod vele.